infa.lt

Seimo konservatoriai reikalauja Seimo Pirmininko paviešinti jo turimą informaciją dėl Seimo narės I. Rozovos

19 rugpjūčio
17:24 2019

G. Landsbergis, L. Kasčiūnas, A. Anušauskas

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai Laurynas Kasčiūnas, Gabrielius Landsbergis ir Arvydas Anušauskas šiandien kreipėsi į Seimo Pirmininką Viktorą Pranckietį reikalaudami pateikti visiems Seimo nariams ir visuomenei Valstybės saugumo departamento jam pateiktą informaciją, kodėl Irinai Rozovai nebuvo suteikta teisė dirbti su įslaptinta informacija.

„Kaip paaiškėjo, dar praėjusių metų sausio 18 d. Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis gavo neįslaptintą raštą su informacija iš Valstybės saugumo departamento, kodėl Irinai Rozovai nesuteikta teisė dirbti su įslaptinta informacija. Tačiau skirtingai negu Mindaugo Basčio atveju, Viktorui Pranckiečiui šįsyk, panašu, pritrūko drąsos ir principingumo veikti analogiškai.

Todėl paaiškėjus naujoms aplinkybėms dėl Irinos Rozovos veiklos, kuri gali kelti rizikas Lietuvos nacionaliniam saugumui, reikalaujame Seimo Pirmininko nedelsiant supažindinti ir kitus Seimo narius bei visuomenę su neįslaptintu VSD atsakymu dėl Irinos Rozovos teisės dirbti su įslaptinta informacija”, – teigė Seimo NSGK pirmininko pavaduotojas L. Kasčiūnas.

Pasak L. Kasčiūno, po praėjusią savaitę įvykusio neeilinio Seimo NSGK posėdžio dėl Lietuvos parlamentinės sistemos pažeidžiamumo ir VSD pateiktos informacijos dėl I. Rozovos ir Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos veiklos, atsirado dar daugiau abejonių, kad Seimo narės I. Rozovos veikla iš esmės yra analogiška Seimo nario priesaiką ir Konstituciją sulaužiusio M. Basčio veiklai, kuri kėlė grėsmę šalies nacionaliniam saugumui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 206

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....