infa.lt

Donaldas Trampas nori sureguliuoti socialinių tinklų cenzūrą

14 rugpjūčio
07:00 2019

paveikslėlis

JAV prezidento administracija rengiasi rimtai išplėsti Federalinės ryšių komisijos įgaliojimus, patikėjus jai „apginti amerikiečius nuo interneto cezūros“. D. Trampas jau anksčiau tvirtino, jog socialiniai tinklai atiduoda pirmenybę liberalams, o ne konservatoriams, kaip jis pats, ir jis nusiteikęs šią situaciją pakeisti.

Telekompanija CNN sužinojo apie Baltųjų Rūmų administracijos pasiruošimus rengiant įsaką reguliuojantį socialinių tinklų moderavimo politiką. Juodraštis buvo pavadintas „apie amerikiečių apsaugą nuo interneto cenzūros“ ir aiškiai demonstruoja Donaldo Trampo poziciją šiuo klausimu:

JAV prezidentas yra įsitikinęs, jog socialiniai tinklai palaiko liberalią kryptį ir jos influencerius bei riboja konservatyvių idėjų sklaidą, tame tarpe ir jo paties. Tai, beje, netrukdo D. Trampui būti vienu iš aktyviausių Twotter naudotojų.

Įsako centre – Federalinė ryšių komisija (FCC), Jos įgaliojimai bus gerokai išplėsti: valdininkams teks nustatyti teisėto ir neteisėto naudotojų turinio šalinimo taisykles interneto platformose.

MIT Tech Review nurodo, jog įsako pasirašymas reikš ne tik rimtą FCC įgaliojimų išplėtimą, bet ir karo, kurį D. Trampas paskelbė socialiniams tinklams ir liberalių MIP skelbiamoms „melagingoms naujienoms“ (Fake News)

Šiuo metu pagrindinis moderavimą reguliuojantis įstatymas, – „Aktas apie kultūringą bendravimą“, ir jis suteikia socialiniams tinklams labai plačius įgaliojimus spręsti, kokį naudotojų turinį galima palikti, o kokį – blokuoti. Tai gali vykti net nepranešant tokio ginčytino turinio autoriui.

Kol kas įsako projektas randasi ankstyvojoje parengimo stadijoje, ir gali iš esmės pasikeisti keliaudamas per Baltųjų Rūmų kabinetus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 116

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pamatysime ir juoduku su Rusijos vėliava. Rusai naudos artilerija aviacines bombas FAB 3T ir viršgarsines...

Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....