infa.lt

Mokinių tėvai Britanijoje vienija jėgas kovai su „trans propaganda“

20 rugpjūčio
08:30 2019
Kai kurie vaikai yra Trans

nuotr. REUTERS

Paauglio translyčio (transgender) Jayden Lowe mirtis, sukelta pavartojus hormonų, tapo paskutiniu lašu Tanya Carter, kurios vienas iš vaikų mokėsi su mirusiu paaugliu vienoje mokykloje Kembridžšyre, praneša The Times.

Leidinys informuoja, jog T. Carter su nerimu stebėjo, kaip Britanijos mokyklos praveda LGBT politiką. Pasak jos, kai kurios mokyklos kviečia specialistus, kurie išaiškina vaikams, abejojantiems savo lytine tapatybe, kaip pakeisti lytį.

„Aš labai susirūpinusi dėl to, su kuo mano vaikams tenka susidurti mokykloje, o taip pat man kelia nerimą bendra padėtis“, – pareiškė T. Carter. Pasak The Times, dabar ji prisijungė prie aktyvios kitų tėvų grupės, mokytojų, gydytojų ir psichologų, pasivadinusių „Susivienijimu už saugias mokyklas“.

Grupės aktyvistai (grupę sudaro 150 žmonių) teigia, jog naujos lytiškai neutralios taisyklės mokyklose pažeidžia mergaičių teises į vienos lyties asmenims pritaikytas rūbines ir sanitarinius mazgus.

Be to, susivienijimo nariai tvirtina, jog vaikų abejonės dėl lytinės tapatybės stimuliuojamos medicininio įsikišimo būdu: kaip pavyzdys pateikiami medikamentai, blokuojantys brendimą.

Taip pat pažymima, jog kai kuriais atvejais mokyklos nepraneša tėvams apie tai, jog jų vaikai prašo identifikuoti save su priešinga lytimi.

Grupės atstovai kreipėsi į vyriausybę, siekdami padidinto dėmesio šiai problemai, – teigia The Times. Be to, grupė pasirengusi padėti mokykloms gerinant LGBT politiką, o taip pat suteikti alternatyvias konsultacijas vaikams ir jų šeimoms.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 358

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...