infa.lt

Mama iš N.Akmenės: jei susidūrei su tarnybomis, filmuok ir įrašinėk

25 liepos
13:20 2019
Erika su vaikais

Erika iš Naujosios Akmenės po tarnybų persekiojimo jaučiasi sustiprėjusi (meslaisvi.lt nuotr)

Istorija,kuri įvyko Naujojoje Akmenėje tikrai verta detektyvo. Ją plačiai aprašėme. Jauna mama Erika Kiviliauskaitė dėl melagingų socialinės darbuotojos pranešimų buvo atsidūrusi košmare, iš jos buvo pusei metų atimti du mažamečiai vaikai. Ir tik įvykiams pakliuvus į viešumą ir Erikai į pagalbą atskubėjusiems visuomenininkams pavyko vaikučius sugrąžinti namo pas mamą.

Su tuo dar ilgai nenorėjo taikstytis vietinis vaikų teisių apsaugos skyrius,kuriame šių įvykių fone buvo priversta iš pareigų pasitraukti skyriaus vedėja. Netrukus po vaikų susigrąžinimo prieš Eriką neaiškių liudijimų ir liudytojų dėka buvo pradėti net du ikiteisminiai tyrimai.Neaišku,kaip jie būtų pasibaigę,jei ne akylus Erikos ir jos pusėje stovinčių aktyvistų darbas.

Tik nuolatinis alsavimas policininkams į nugaras ir jų keisto darbo skundimas davė rezultatą, kad abudu ikiteisminiai tyrimai prieš Eriką buvo nutraukti. Šiandien mama iš Naujosios Akmenės jaučiai laisviau, tačiau patirto institucinio smurto pasekmės ją lydės dar ilgai.

“ Gyvenu baimėje, bijau kad ne duok dieve vaikas užsigaus, kad tik netyčia nenusibrozdintų kelio ar alkūnės. Jei socialinė darbuotoja užmatys tokius sužalojimus, kaip buvo praeitą kartą, kas žino, kokios mintys jai kils galvoje, vėl gali pasikartoti mano išgyventos siaubo dienos. Noriu susirasti darbą, dirbti kaip dauguma žmonių ir oriai gyventi, norėčiau vaikus leisti į darželį, bet kai pagalvoju apie tai, mane apima siaubas. Juk kiek istorijų, kai vaikučius dėl menkiausio įbrėžimo tarnybos tiesiog išsiveža iš darželio.

O jau kai vaikas pakliūna į jų rankas aš jau žinau ką tai reiškia. Įsivaizduokite, dėl klaidingo, o gal tikslingai suplanuoto, socialinės darbuotojos požiūrio į mano situaciją vaikų netekau pusei metų. Ar jūs įsivaizduojate, ką tai reiškia, man tai yra asmeninė tragedija ir už tai kol kas niekas neatsakė.Po grįžimo iš laikinosios globos, kaip tą vadina tarnybos, mano akimis tai buvo priverstinis vaiko atskyrimas nuo mamos, sūnus labai pasikeitė.Jis toks nebuvo koks dabar.

Piktas , pažeidžiamas labiau, labai pavydi sesei manęs, nebenori su ja niekuo dalintis. Stengiuosi, kad vaikai greičiau atsigautų po viso šito košmaro ,bet pati gyvenu įtampoje, nes dar viena byla nenutraukta, nors pagrindo jai tęsti jokio nėra. Ji buvo pradėta dar kuomet vaikai buvo atskirti nuo manęs, vaikų teisių skyrius bandė inicijuoti mano kaip mamos teisių apribojimo. Yra sunku kai nežinai kas kaip bus, ko tas teismas taip ilgai delsia ir nenutraukia bylos.

Tiesa, kartu su baime mane lydi ir drąsa, ryžtas bei tvirtas žinojimas, kad šiai dienai visos tos institucijos mane užgrūdino ir aš pasiruošusi apginti savo vaikus nuo jų persekiojimo. Išmokau vieną gerą pamoką visam likusiam gyvenimui, jei likimas lems, kad vėl teks susidurti su socialiniais darbuotojais ar vaikų teisių specialistais ,reikia viską filmuoti, įrašinėti pokalbius, nes nežinai kokie jų tikrieji tikslai“

šaltinis: meslaisvi.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 585

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Kiek jie terorizuos musu seimas?    -  2019-07-25, 13:59

    Kas juos sustabdys situos parazitus? Toks ispudis, kad seima vaikus planuoja, gimdo ir augina ju nuosavybei.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Kur mus tempia valdžiagyviai?    -  2019-07-25, 17:19

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vardas    -  2019-08-25, 17:05

    Kraukites lagaminus ir į Lenkiją. Ten gimstamumas auga ne šiaip sau. Net iš norvegijos su vaikais bėga į Lenkiją.
    Giliai nesidomėjau, tačiau jau ryškėja požymiai, kad visoje eu Lenkija belikus ta vienintelė valstybė, kurioje šeima vis dar yra visuomenės pagrindas.
    Lietuvos tikslas – Lietuva be Lietuvių.
    Didžiausios sėkmės, sveikatos ir laimės šiai gražiai mamytei ir jos vaikučiams.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....