infa.lt

Lietuva pasirašė sutikimą prisidėti skirstant nelegalius imigrantus išgelbėtus Viduržemio jūroje

24 liepos
09:36 2019

„Keturiolika Europos šalių, tame tarpe aštuonios „aktyvios“ sutiko, kad būtų įdiegtas „solidarumo mechanizmas“ paskirstant „išgelbėtus“ Viduržemio jūroje imigrantus“, – pirmadienį paskelbė Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas“, – praneša Le Figaro

„Iš esmės, 14 valstybių-narių šiame etape suderino frankų-germanų parengtą dokumentą. Iš šių 14 šalių, aštuonios „aktyviai” pažymėjo savo dalyvavimą tame“, – pareiškė Prancūzijos prezidentas.

Aštuonios aktyvios šalys – tai Prancūzija, Portugalija, Liuksemburgas, Suomija, Lietuva, Kroatija, ir Airija. Likusios 6 neminimos.

Susitarimas buvo sudarytas pirmadienį ryte darbinio susitikimo metu, tema, „Migracija ir Viduržemis“, vykusio Paryžiuje, dalyvaujant Europos šalių atstovams ir vadovaujant Prancūzijos ministrams.

Italijos vidaus reikalų ministras, Matteo Salvini susitikimą pavadino „žlugimu“, kuris, pasak jo, „tik įtvirtina tai, jog Italija ir toliau turėtų išlikti Europos pabėgėlių stovykla“.

Šio susitikimo tikslas, cituoja Le Figaro savo šaltinį, „sudaryti rugsėjo mėnesį Maltoje susitarimą su dešimtimi šalių, tarp 12 ir 15, apie didesnio efektyvumo ir humanizmo mechanizmą imigrantų Viduržemio jūroje atžvilgiu“.

Paryžiaus ir Berlyno iniciatyva ministrai dirbo „(šalių) savanorių koalicijoje“, kuri įsipareigoja sistemingai skirstyti išgelbėtų žmonių priėmimą, neįsitraukiant į skausmingas derybas po kiekvieno naujo „išgelbėjimo“.

Šis mechanizmas numato kaip galima greičiau paskirstyti ieškančius prieglobsčio asmenis šalyse, įeinančiose į „savanorių koaliciją“, mainais į Italijos ir Maltos uostų atidarymą.

„Mes konsolidavome paskirstymo mechanizmą trumpalaikėje perspektyvoje, tačiau mes norime eiti toliau, padarę […] atsakingomis visas šalis nares, egzistuojančias bendrijos struktūras“ ir „padidinus“ mūsų efektyvumą sugrąžinant [imigrantus], savanoriškai ar priverstinai, į kilmės šalį“, – reziumavo Emanuelis Makronas.

pabėgėliai migrantaiPrancūzijos prezidentas išreiškė viltį, jog „visos šalys-narės dalyvaus programoje, kurią jis dar kartą susiejo su dalies ES struktūrinių fondų paramos skyrimu. „Europa – tai ne „a la carte“, kai kalbame apie solidarumą“, – įspėjo jis.

UNHCR vadovas Filippo Grandi pagyrė pasiektą pažangą, nors ir išreiškė „susirūpinimą“ dėl migrantų, bandančių kirsti Viduržemio jūrą „gelbėjimo pajėgumų“ sumažėjimo.

Italijos vidaus reikalų ministras, Matteo Salvini, savo ruožtu, dar kartą patvirtino prieštaraujantis šiam susitarimui. „Aš jau pasakiau „NE“ savo kolegai Castaneriui Helsinkyje praėjusią savaitę.

Aš kartoju tai ir šiandien, po to, kai prancūzų ir vokiečių susitikimai pasirodė nepavykę“, – sakoma pareiškime.

„Italija nevykdo užsakymų“, – pasakė jis, papildęs: „Jeigu E. Makronas nori aptarti imigrantų klausimą, atvažiuokite į Romą“. „Naštos paskirstymo“ priėmimo išvengimas yra pagrindinis Italijos argumentas savo uostų uždarymo naudai.

Pasak Prancūzijos prezidento, nuo pat pradžių bendro paskirstymo [imigrantų] tikslas – nutraukti tarpusavio karą tampant lyną, ypač su Roma, ir neleisti „pakilti populizmui“.

Nevyriausybinės organizacijos, tokios kaip SOS Mediterranee ir „Gydytojai be sienų“, dar kartą pabrėžė „solidarumo būtinybę“, „nepaliekant atsakomybės už imigrantus Italijai ir Maltai“.

Mes negalime laukti, kol visi sutiks, Viduržemio jūroje yra skubių dalykų“, – pasakė generalinis SOS Mediterranee direktorė Sophie Beau.

◊♦◊

Šios dvi minėtos organizacijos (SOS Mediterranee, „Gydytojai be sienų”) aktyviai prisideda prie to, kad į Europą būtų perkeliami Viduržemio jūroje sugaudyti nelegalūs imigrantai.

Le Figaro nepraneša, kas atstovavo Lietuvą pasirašant šį susitarimą, tačiau mes tą galime nesunkai nuspėti ir taip – Linas Linkevičius pareiškė, jog formaliai, susitarimas dar nepasirašytas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 661

Žymos:

Atsiliepimų 9

  1. Rasa    -  2019-07-25, 09:40

    LR konstitucija.9 straipsnis
    Svarbiausi Valstybes bei Tautos gyvenimo klausimai sprendziami referendumu.Istatymo nustatytais atvejais referenduma skelbia Seimas.
    Ar lietuviu Tautos naikinimas nera Svarbiausias klausimas?

    Atsakyti į šį komentarą
    • to - Rasa    -  2019-09-03, 17:46

      konstitucija skirta rūrai nusišluostyti. Na ir žmonėms rūpimi klausimai nieko nereiškia loviakriuksiams, tol, kol nepakvimpa kėdės praradimu.
      Kiek loviakriuksių prarado kėdę dėl žmonių įtakos? Ats: NEI VIENAS. Tie keletas, kurie ‘skrido’, tai buvo pašalinti pačių loviakriuksių, kaip nebereikalingas balastas.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2019-07-25, 09:45

    Kodel NELEGALAI perkeliami i europa, o ne i kokia spec.jiems skirta teritorija?

    Atsakyti į šį komentarą
    • to - Rasa    -  2019-09-03, 17:39

      todėl, kad europoje žemės yra derlingos.
      Taip pat vygdomas baltosios rasės genocidas, kas visai nesudėtinga, nes yra tik 1 mlrd. baltų ir beveik 8 mlrd. pasaulio gyventojų.
      Yra geras šūkis: UŽ MULTIKULTŪRIZMĄ, TIK BALTOSE ŠALYSE – viskas tuom ir pasakyta.

      Atsakyti į šį komentarą
  3. Rasa    -  2019-07-25, 14:42

    Va, cia visus tuos nelegalus m.delfi.lt/mokslas/mokslas/article.php?id=81811253

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Vytautas    -  2019-08-11, 15:17

    Manau 99% prieš ir tik tautos išdavikai už

    Atsakyti į šį komentarą
  5. peticijos•com    -  2019-09-03, 17:35

    ieškokite peticijos: ‘NE Priverstinei Imigracijai!’.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...