infa.lt

John R. Christopher: „Gydymas vaistažolėmis namuose” [knyga]

16 spalio
01:01 2015

Vertėjos žodis

Gerbiami skaitytojai, norime jums pateikti vieno žmogaus lėšomis išverstą knygą (daugybę knygų), kurias jums atiduoda visiškai nemokamai. Šis žmogus panoro išlikti nežinomas, todėl mes tegalime jam pasakyti ačiū už jo triūsą, surandant labai aktualias knygas ir vertėjus joms išversti iš anglų kalbos.
infa.lt redakcija

Tai antroji lietuvių kalba pasirodžiusi garsaus amerikiečių gydytojo žolininko Džono Reimondo Kristoferio (John Raymond Christopher) (1909–1983) knyga.

Čia pristatomas jo sūnaus Deivido papildytas ir atnaujintas knygos leidimas (ankstesnis pavadinimas – Childhood Diseases („Vaikiškos ligos“)).

knygaKaip teigiama knygos anotacijoje, šis klasikinis darbas toliau išlieka tarp pačių mėgstamiausių bei aktualiausių visų laikų knygų apie žolininkystę. Knygos pabaigoje rasite vaistinių augalų sąrašą su augalų angliškais ir lotyniškais pavadinimais.

Jei mišinyje (formulėje) nenurodytos vaistažolių proporcijos ar kurios augalo dalys naudojamos, tikslinkitės ir informacijos ieškokite Kristoferio darbuose internete (The Complete Writings of Dr. John. R. Christopher) ir jo knygoje „Vaistiniai augalai kiekvienai moteriai“, su kuria Lietuvos skaitytojai jau galėjo susipažinti anksčiau.

Pastarojoje taip pat ieškokite instrukcijų, kaip gamintis įvairiausių vaistažolių aliejus, tepalus, tinktūras, mišinius, kapsules ir kt. Atminkite, kad bene visas išvardytas gydomąsias priemones galima pasigaminti patiems, jei tik turite vaistinės žaliavos, o šios galite prisirinkti pievose, užsiauginti darže ir sode ar įsigyti vaistinėje. Gydykitės ir sveikatą stiprinkite išmintingai!

Kiek yra ligų, su kuriomis saugiai ir nebrangiai galite susitvarkyti namuose patys? Vedami dr. Kristoferio, pasikliausite savimi ir suprasite, kaip lengvai susidoroti ir su vaikų, ir su suaugusiųjų sveikatos rūpesčiais.

Šiame atnaujintame knygos „Gydymas vaistažolėmis namuose“ (Herbal Home Health Care) leidime pateikiama puikios informacijos apie pasirengimą nėštumui ir gimdymui. Kad būtų patogiau ieškoti, abėcėlės tvarka pristatomas virš 70 ligų sąrašas. Čia taip pat rasite pilnus dr. Kristoferio knygelių Rejuvenation through Elimination („Atjaunėjimas per šalinimą“), The Cold Sheet Treatment („Gydymas vyniojimu į šaltą paklodę“) ir Curing the Incurables („Neišgydomų ligų gydymas“) tekstus.

Įvadas

Tema, apie kurią ketiname kalbėti, yra vaikų ligos. Ir kada gi, paklausite, turėtume sunerimti ir ieškoti vaike tos silpnosios vietos, kuri daro jį imlų ligoms? Laikas, kada mes pradedame ruoštis vaikelio atsparumui ligoms, yra likus dar daug mėnesių iki pastojimo.

Bet jeigu, deja, jau per vėlu, jei vaikelis jau čia ir serga, tada turėsime darbuotis su esama priežastimi, tačiau šių pastangų galima būtų buvę išvengti, jei darbą būtume pradėję prieš keletą kartų . Mums sakoma, kad „tėvų nuodėmės bus perduodamos jų vaikams iki trijų ar keturių kartų “. Tai sąmoningos nuodėmės arba nuodėmės iš nežinojimo. Daugelio mūsų atveju, dėkui Dievui, tai nuodėmė iš nežinojimo, kadangi geresnio pasirinkimo mes nežinojome.

Keletą kartų vykęs „mūsų skonio receptorių maloninimas“ atitolino mus nuo sveiko maisto1 (angl. – wholesome food) produktų, ir mes perėjome prie apdorotų prekių (nesinori jų vadinti maistu) ne tik kad palepintume savo skonio receptorius, bet ir kad išvengtume daug laiko užimančios maisto ruošybos.

Perdirbdami maistą nuošalyje palikome daugelį mūsų mineralinių medžiagų, vitaminų, natūralių skaidulų ir kitų medžiagų – likome su šlamštinėmis medžiagomis, kurios netinkamos nei žmogui, nei žvėriui. Tokia gyvensena susilpnino pirmųjų kartų ištvermingumą bei kūno sudėjimą, jos atitrūko nuo gero Dievo duoto visaverčio maisto. Tačiau liūdniausia tai, kad su kiekviena nauja karta mes vis beriame druskos į žaizdą silpnindami mūsų vaikus ir toliau atkakliai palaikome tą pačią absurdišką sistemą. Reikalai karta iš kartos tampa netgi dar prastesni, mat pridedame vis daugiau ir daugiau neorganinių medžiagų ir, tiek daug atvejų, nuodingų, vėžį sukeliančių konservantų. Visa tai tapo kone nauju iššūkiu. „Išsaugokime maisto produktus, ne žmones!“

Vaikystės ligos ir baimė susirgti aplenktų tą, kuris jau nuo pat pradžių turėtų stiprų ir sveiką organizmą. Ligas sukeliantys mikrobai yra maitėdos ir išgyventi gali tik gleivingoje, toksiškoje aplinkoje su silpnomis, „beišsenkančiomis“ ląstelėmis. Mikrobai niekada neegzistuoja sveikoje ir švarioje ląstelės struktūroje.
Laikotarpis iki vedybų yra būtent tas laikas, kada reikia ruošti dirvą, kad susilauktume sveikų palikuonių. Ruošti būsimuosius tėvus gyventi dėl stiprios sveikatos, idant gebėtų sveikai daugintis.
Jei visi būsimi tėvai vadovautųsi begleive mityba, tada horizonte imtų brėkšti naujos sveikos kartos pradžia ir tūkstantmečio taikos aušra prašvistų naujai, sveikai, nesergančių žmonių rasei.

[…] John Raymond Christopher

Gerbiami skaitytojai, paspaudę žemiau esančią nuorodą galite atsisiųsti šią knygą PDF formatu, ir siūlome jums dalintis šiuo gėriu su draugais bei artimaisiais – juk knyga visiškai nemokama!

  John R. Christopher: "Gydymas vaistažolėmis namuose" (1,3 MiB, 10 845 atsisiuntė)

Kita Džono R. Kristoferio knyga, Vaistiniai augalai kiekvienai moteriai” yra čia:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....