infa.lt

Tradicinių šeimų susitikimas Bernardinų sode, LGBT parado fone

09 birželio
09:10 2019
Šeimų šventė Bernardinų sode

šeimų šventė Bernardinų sode | infa.lt nuotr

Arvydas Daunys

Vakar, Vilniuje, Bernardinų sode, vyko šeimų susitikimas. Apie renginį iš anksto buvo paskelbta Facebook socialiniame tinkle ir dauguma po juo pasisakiusių komentatorių išreiškė pakankamai netolerantišką požiūrį – esą tokio renginio nederėjo daryti tuo pačiu metu, kaip ir vykęs LGBT paradas, kuriame susirinko žmonės iš viso pasaulio.

Šeimų gi renginyje, faktiškai buvo tik Lietuvos gyventojai ir dauguma jų buvo iš Vilniaus. Vilniečiai atėjo šeimomis.

Renginyje nuo pradžių dalyvavo jo įkvėpėjas Kristupas Krivickas ir asociacijos „Vardan šeimos“ nariai. Renginys buvo negausus, tačiau net aš, iš anksto žinojęs, jog jis turi vykti Bernardinų sode, ne taip jau lengvai radau pagrindinę šeimų susibūrimo vietą, nes LGBT publika pramaišiui su savo vaivorykštės spalvų vėliavėlėmis nešiojosi ir tautines trispalves. Tiesa, tik „prie“ vaivorykštinių.

Tradicinės šeimos renginio dalyviai nešėsi tik trispalves. Mano duomenimis, kai kurie norėję dalyvauti renginyje vilniečiai nesurado paties renginio vietos, nes atėję sustodavo prie Bernardinų sodo centrinio įėjimo, kur pagrindinai būriavosi LGBT būsimo parado dalyviai. Nesulaukę besirenkančių, tiesiog pasuko atgal į miestą.

Pats šeimų susitikimas vyko prie fontano, medžių pavėsyje, kur šeimas linksmino tautinių spalvų drabužiais apsirengęs klounas.

šeimų šventė Bernardinų sode

šeimų šventė Bernardinų sode | infa.lt nuotr

Vaikai negalėjo atitraukt akių nuo „klouno“, o būsimo LGBT parado dalyviai nuo paties renginio, vis bandę kažkuo atkreipti šeimų renginio dalyvių dėmesį į save, – lipo per tvorelę artyn prie renginio dalyvių, fotografavosi iššaukiančiomis pozomis ir išvaizdomis renginio fone, bei vaikščiojo aplink, plėvesuodami sava atributika, galimai, bandydami išprovokuoti kažkokį incidentą.

Tačiau viskas praėjo ramiai, nereaguojant į dirgiklius, medžių pavėsyje ir esant gerai nuotaikai.

Žmonės šnekučiavosi tarpusavyje ir atrodė, lyg būtų susitikę seni draugai, o ne nė karto nesimatę ir pažįstami tik iš FB puslapių individai. Tai buvo ir savotiškas realių pažinčių renginys.

Policininkai kukliai stovėjo tolokai nuošalyje ir į nieką nesikišo.

Pabaigoje, žmonėms jau pradėjus išsivaikščioti, dalis renginio dalyvių nutarė padaryti grupinę nuotrauką

Trumputis vaizdo reportažas (4:23 min):

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 629

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Pilietis    -  2019-06-10, 00:29

    Aciu visiems, kurie rupinasi tautos islikimu, seimos issaugojimu, kuriems rupi vaikai ir ateitis. O tie, spalvotieji- tikri provokatoriai. Negana, kad pries daugumos valia ir kazkokio valdziazmogio sutikimu rengia tokius iskrypeliskus paradus, (kuriu as neleisiu vaikams augant matyti), drista sukiotis dar salia tevu organizuoto seimu susiburimo. Argi tai -ne provokacija? Kokiu teisiu jiems dar maza?! Slykstu ir tiek. Gerai sakoma, kad yra normalus gejai (kurie gybvena savo gyvenima ir nedrumscia ramybes kitiems), o yra ir pid… Tfu…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vardas    -  2019-06-25, 10:04

    to – Pilietis
    pritariu jums 100 proc.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Anonimas    -  2019-06-25, 10:08

    reikia uždrausti tuos gėjų paradus, nes tai jau peržengė visas ribas. Jau senai gėjai turi teises ir laisves, tad tai kas dabar vygdoma yra niekas kitas, kaip visuomenės pagrindo tai yra tradicinių šeimų naikinimas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...