infa.lt

Kuris vyras yra svarbiausias moters gyvenime?

24 gegužės
10:40 2019
Tėvas su dukrele

nuotr. autorius: © Arvydas Daunys / infa.lt

Taigi, kas jis? Kaip jūs manote? Tas vaikinas su kuriuo ji pažino meilę? O, galbūt, tos pirmosios seksualinės patirties antroji pusė? Ar, galbūt, būtent tas vyras, su kuriuo ji nutarė amžiams susieti savo gyvenimą ir pagimdyti jam vaikus? Be abejonės, visi šie vyrai atlieka svarbų vaidmenį kiekvienos, švelniosios lyties atstovės gyvenime, bet vis tik pats svarbiausias vyras moters gyvenime – tai jos tėvas, rašo straipsnio autorė, psichologė Julija Kravčenko.

Būtent jis tada tapo jai, mažai mergaitei, to vyro pavyzdžiu, kuris ateityje pirmą kartą sužadins jos širdelėje jausmus, ir padės jai pajusti artumo palaimą bei taps jos vyru. Ir nebūtinai tai bus vienas ir tas pats vyras. Tiesiog pasąmoningai mergina pamilsta tuos vyrus, kurie jai primena jos tėvą.

Tėvas parodo dukrytei, kaip vyras turi elgtis su moterimi. Ir savo požiūriu į ją, ir savo elgesiu su jos mama. Dukryte gaudo kiekvieną žodį, kiekvieną žvilgsnį, poelgį – taip formuojasi jos suvokimas apie tai, kokie turi būti santykiai šeimoje.

Netgi, jei jos tėvas žiaurus, griežtas despotas, ir ji gali suvokti, kad toks tėvo elgesys neteisingas, juk jis atneša daug skausmo ir kančių, tačiau pasąmoningai jai formuojasi neigiamas požiūris į visą vyrišką giminę, kurios įvaizdį įkūnija būtent jos tėvas.

O tai, deja, veda link apverktinų pasekmių jau suaugusiųjų gyvenime. Ji baidysis vyrų, laikys juos žiauriais „bjaurybėmis“ ir tuo pačiu trauks prie savęs būtent tokius pretendentus į savo širdį.

Kas eilinį kartą patvirtins jos teoriją apie tai, kokie vyrai yra iš tiesų.

Uždaras ratas, kurio pagrindinis kaltininkas visada bus jos tėvas.

O, jeigu tėtė nuo pat mažų mergaitės dienų ją saugo nuo visų netikėtumų, puoselėja, padeda reikiamu momentu visada ištiesdamas savo stiprią ranką, ir tuo pat metu pagarbiai ir mylinčiai elgiasi su savo žmona (mergaitės mama), tai mergaite auga atsipalaidavusi, suprasdama, kad vyrais galima pasitikėti.

Ji formuoja savo požiūrį į vyriškąją lytį pagrindu to, ką mato namuose.

Ir tai teigiamo, gero, atidaus, padoraus ir rūpestingo žmogaus įvaizdis. Būtent tokius vyrus ji trauks savo gyvenime, kai paaugs.

Būtent todėl, kad nuo tėtės priklauso visas tolimesnis mergaitės likimas, galima užtikrintai pasakyti, jog pats svarbiausias vyras kiekvienos moters gyvenime yra jos tėvas.

O ką daryti toms mergaitėms, kurios neturi tėtės? Jeigu jas auklėja vieniša mama ir jos nemato apie save vyriškų pavyzdžių? Šiuo atveju labai svarbu tai, kaip mama atsiliepia apie mergaitės tėvą. Tai yra, mergaitė formuoja savo suvokimą apie vyrą remdamasi mamos požiūriu į tėvą.

Šiuo atveju svarbiausia nesužeisti dukters pasakojimais apie tai, koks jos tėvas „ožys“, palikęs juodvi ir išėjęs pas kitą moterį (pavyzdžiui).

Arba, kad jis blogas dėl kokios kitos priežasties. Supraskite, mamytės, – jūsų išsakytos mintys formuoja jūsų dukrytės ateitį, kurios pagrindu taps nuoskauda tėtės atžvilgiu.

Atsimenu vienos komentatorės pasisakymą, jog ji nesirengia pasakoti savo dukrytei nieko gero apie savo buvusį vyrą-jos tėvą, nes jis retas […].

Mano argumentus ji ignoravo, likdama prie savo nuomonės „Aš dukteriai viską apie jį pasakoju, kad jis buvo šykštus, tiesiog skūpus, ir kad jis lakstė paskui kitas moteris, man melavo, norėjo, kad aš pasidaryčiau abortą, kai sužinojo, kad aš laukiuosi. Tegu ji žino, koks jos tėtušis!“

Taip kalbėjo ta moteris ir man buvo nuoširdžiai gaila jos dukrytės. Aš supratau prie kokių pasekmių tai prives, aš galėjau papasakoti tolesnį jos mergaitės gyvenimo scenarijų. B

et ji  manęs nenorėjo girdėti. Ką gi – tai buvo jos pasirinkimas.

Tačiau aš kreipiuosi į jus, neabejingas savo dukryčių ateičiai mamas – vienišas mamas!

Kalbėkite savo mergaitei apie jos tėtę su pagarba, pasakokite apie jo privalumus ir gerąsias puses, kurių jis tikrai turi! O kodėl jis ne su jumis?

Taip susiklostė aplinkybės. Bet jis labai geras žmogus. Vertas pagarbos.

Žinoma, bus geriau, jei jūs atleisite šiam vyrui, savo buvusiam vyrui, nežiūrint į visą skausmą, kurį jis suteikė. Kad jūs būtumėt jam nuoširdžiai dėkinga už dukrytę, kurios be jo dalyvavimo jūsų gyvenime tiesiog nebūtų buvę.

Atleiskite jam vardan savo dukrytės ateities ir pasakokite jai apie jos tėtę tik tai, kas buvo gero, todėl kad, kaip jums bebūtų skaudu, – svarbiausias vyras kiekvienos moters gyvenime, pradedant nuo jos gimimo ir iki gilios senatvės – tai jos tėvas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 561

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

JAV konfliktą išnaudoja konkurentų (ES taip pat :) )silpninimui ir savo pozicijų stiprinimui. Tai tik...

Kadangi mūsų valdžiukė (tiesą sakant, mes patys - neatsiuntė gi valdžiukės marsiečiai :) ) geriausiai...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...