infa.lt

Ratas pasisuko: Italija oficialiai sugrąžino į dokumentus „tėvo“ ir „motinos“ sąvokas

22 gegužės
14:18 2019

Šeima

Grafos „Mama“ ir „Tėvas“ išnyko iš Italijos vaikų dokumentų prieš tris metus, tuo metu, kai valdžioje buvo kairiųjų pažiūrų partija, rašo rambler.ru.

Italijos vice-premjeras ir vidaus reikalų ministras Matteo Salvini pasirašė įsaką apie terminų – „tėvas” ir „mama” sugrąžinimą į asmens dokumentus.

Prieš trejus metus ankstesnė vyriausybė šias sąvokas likvidavo ir vietoje jų pritaikė terminus gimdytojas-1 ir gimdytojas-2. Naujovėmis buvo pasipiktinę daugybė šalies gyventojų.

„Matote, dukters pase neįrašyta, jog aš ir mano vyras esame jos mama ir tėtė. O dabar šios grafos čia atsiras. Aš oficialiai tapsiu mama, o mano vyras – tėte. Mes labai tuo džiaugiamės“ – pasakoja Italijos gyventoja Anna Domaškevič.

„Šiandien aš su džiaugsmu jau galiu pranešti, kad Italijoje daugiau nebebus – gimdytojo-1 ir gimdytojo-2. Tai prieštarauja visoms mūsų daugiaamžėms tradicijoms, ir mes nutarėme su tuo pabaigti“, – pažymėjo politinės partijos „Mes su Salvini“ regioninio skyriaus vice-prezidentas.

Kovo mėnesį Veronoje įvyko Pasaulinis šeimų kongresas, kurio baigiamojoje rezoliucijoje buvo eilė tezių: sulyginti vyrų ir moterų atlyginimus, sukurti sąlygas suderinant darbą su motinyste, apginti vaikų teises. Šie reikalavimai suprantami daugeliui italų, tačiau tapti gimdytojomis-2 daugelis moterų nesiruošė.

Tačiau, kai kuriose šalyse, pavyzdžiui Prancūzijoje, ši pataisa buvo priimta lengviau. „Tai idealiai tinka vaikams, pas kuriuos dvi mamos ar du tėvai. Galėtų pasirodyti, jog mes paminame heteroseksualių porų teises, tačiau tai nėra taip. Mes tik papildome savo teises. Pasaulis pasikeitė ir mes turime teisę turėti vaikų“, – pareiškė LGBT bendruomenės teisių gynėjas Gi Eranval

Tačiau ir Prancūzijoje ne visi yra pasirengę susitaikyti su tokia padėtimi. Ekspertai nuolatos tvirtina, jog tėvo ir motinos atsisakymas – smūgis vaiko psichikai, ir, nežiūrint į norą maksimaliai įdiegti tolerancijos sąvoką į šalies kasdienybę – ne visiems tai priimtina.

Gerbiama skaitytoja (-au), jei manote, kad infa.lt rengiama medžiaga buvo jums kažkuo naudinga, – jūs galite prisidėti prie jos rengimo, paremdami infa.lt tinklapį Jums patogiu būdu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 637

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...