infa.lt

Visuomenės atmesti siūlymai referendume – „pilietiškumo pergalė”

16 gegužės
11:16 2019

Seimo kanceliarijos nuotraukos (aut. Olga Posaškova)

Aptarti referendumo dėl pilietybės išsaugojimo rezultatų susirinkusi Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija dar negali džiaugtis dėl išsaugotos pilietybės (dvigubos pilietybės – infa.lt), bet švenčia pilietiškumo pergalę ir dėkoja visiems referendume balsavusiems Lietuvos Respublikos piliečiams.

„Labai svarbu, kad atėjo balsuoti tris kartus daugiau užsienyje gyvenančių lietuvių nei praėjusiuose Seimo rinkimuose, kai kas ir pirmą kartą“, – sako komisijos pirmininkas ir diplomatas Antanas Vinkus, nuoširdžiai džiaugdamasis, kad visi Lietuvoje ir užsienyje gyvenantys lietuviai mobilizavosi, net 72 procentai referendumo dalyvių pasisakė „už“ pilietybės išsaugojimą ir parodė, kad kartu nori kurti sėkmės Lietuvą atvirame pasaulyje.

Komisijos pasitarime dalyvavęs Seimo Pirmininkas prof. Viktoras Pranckietis šį referendumą įvardijo kaip lietuvių tautos telkimo priemonę. Jis kviečia visas Lietuvos partijas gimimu įgytos pilietybės išsaugojimą įsirašyti kaip tikslą į savo rinkimines programas ir neabejoja, kad šis tikslas bus labai greitai pasiektas. Seimo Pirmininkas už lietuvių tautos telkimą įteikė padėkas Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos pirmininkei Daliai Henkei ir Komisijos pirmininkui Antanui Vinkui.

„Pasaulio lietuviai savo kasdienine veikla šimtuose lituanistinių mokyklų, pritraukiamomis milijoninėmis investicijomis nuolat dirba Lietuvos gerovei ir yra tikra Lietuvos jėga pasaulyje,“ – sako Dalia Henke ir tikisi, kad „būsimo prezidento ar prezidentės dienotvarkėje pilietybės išsaugojimo klausimas bus vienas pirmųjų, nes Lietuvos žmonės parodė, kad jau laikas pasitikėti savo piliečiais“.

© infa.lt nuotr

Komisijos kopirmininkas dr. Rimvydas Baltaduonis iš Vašingtono įsitikinęs, kad „įvykęs referendumas dėl pilietybės išsaugojimo yra labai aiški žinia Lietuvos valdžios institucijoms apie didžiulį tautos palaikymą pilietybės instituto išplėtimui“. Jo nuomone, tai puiki proga naujam prezidentui parodyti lyderystę telkiant Seimo ir Vyriausybės pastangas spręsti po atvirą pasaulį migruojančių lietuvių pilietybės klausimus, atsižvelgiant į XXI a. realijas“.

„Sulaukėme nepaprastai didelės žmonių paramos,“ – pabrėžia Komisijos narys dr. Žygimantas Pavilionis, ir ragina jau nuo šiandien vieningai ieškoti naujo kelio ir sprendimų pilietybei išsaugoti.

infa.lt primena, jog 72% (nuo atėjusių balsuoti žmonių skaičiaus – 947 460) palaikiusių referendumo dvigubos pilietybės iniciatyvą, – tai realiai 38% nuo bendro rinkimų teisę turinčių piliečių skaičiaus arba –  947 4602 486 915. Ne visi referendume dalyvavę žmonės iš tiesų suprato ką reiškia „išsaugoti pilietybę” – kai kurie manė, kad ją kažkuriuo būdu galima atimti, kai iš tiesų, visais atvejais žmonės renkasi patys ir Lietuvos pilietybės atsisako irgi patys kitos pilietybės naudai.

P.S. Kaip matome – referendumo rezultatai yra nulis, siekiantiems įgyvendinti savo sumanymus. Jie neslėpdami pareiškia, jog ieškos kitų (aplinkinių kelių) savo planų siekimui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 141

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. M    -  2019-05-16, 13:26

    Melagiai net referendumo rezultatų neįvardina teisingai – referendume buvo prabalsuota PRIEŠ dvigubą pilietybę. TOKS JO REZULTATAS. Apsimelavus žiniasklaida niekur net neparašo tokių žodžių. Stebėtina, kad dar čia Lietuvoje kažkas baisisi Putinu ir jo politika. Lietuvėlėje melaginga progaganda tikrai panašiame lygyje, kaip ir Putino Rusijoje.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...