infa.lt

„Dėl Seimo konservatorių klaidinančios pozicijos Visuomenei buvo sunku apsispręsti dvigubos pilietybės referendume”, teigia G. Kirkilas

14 gegužės
23:07 2019

Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija Seime, jos atstovas, Seimo pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas dėkoja visiems Lietuvos piliečiams, dalyvavusiems referendume dėl dvigubos pilietybės.

„Kiekvienas Lietuvos pilietis, dalyvavęs referendume parodė mūsų politikams, kad klausimas yra aktualus. Dėkojame visiems, išreiškusiems savo nuomonę. Ypatingai didelės padėkos nusipelnė šiuo klausimu dirbę Pasaulio Lietuvių bendruomenės Valdybos pirmininkė Dalia Henkė, Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovė Vida Bandis, Pasaulio lietuvių bendruomenės ekonominio bendradarbiavimo komisijos pirmininkas Rimvydas Baltaduonis bei ambasadorius, Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkas Antanas Vinkus.

Šių asmenybių pastangomis klausimas apie  dvigubą pilietybę buvo pasiekęs Lietuvos piliečius referendume“, – sako Seimo LSDD frakcijos narys G. Kirkilas.

Frakcijos narių įsitikinimu, referendumui sąlygos buvo labai sudėtingos, tačiau aktyvus lietuvių susidomėjimas parodė, kad dviguba pilietybė ir Lietuvos pilietybės išsaugojimas yra labai aktualus.

Gediminas Kirkilas

© Irmanto Sidarevičiaus nuotr | ve.lt

„Man atrodo, tai yra tęstinis klausimas ir užduotis būsimiems šalies Prezidentams.

Bet svarbiausia, kad šiuo klausimu visuomenei buvo sudėtinga apsispręsti dėl kai kurių politinių jėgų neaiškios pozicijos, ypač dėl konservatorių partijos klaidinančios pozicijos“, – nuomonę išreiškė LSDD frakcijos narys G. Kirkilas.

infa.lt primena, kad „Dvigubos pilietybės” referendume dėl Konstitucijos 12 straipsnio keitimo savo valią išreiškė 52,78% (1 284 658 žmonių) rinkimų sąrašuose esančių rinkėjų, iš kurių 72,18% pasisakė už dvigubą pilietybę. 25,69% pasisakė prieš. Prie pastarųjų galima priskirti ir 2,14% tų, kurie sugadino biuletenius. Taip pat prie jų galima priskirti ir 4,21% tų rinkėjų, kurie apskritai neėmė biuletenių. Mat prezidento rinkimuose dalyvavo 56,99% rinkėjų, o jau referendume tik 52,78%. Susumavus gaunasi, kad savo poziciją PRIEŠ dvigubą pilietybę išreiškė beveik trečdalis – 32,04% piliečių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 162

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Henrikas    -  2019-05-15, 09:10

    Viskas paprasta: Žymėti „NE” dvigubai pilietybei. Jeigu tai būtu taikoma visiems pasaulio lietuviams, tai reikėtu žymėti „TAIP”, o dabar kažkokios kvailos sąlygos su nato ir es, tai rašom „NE”

    Atsakyti į šį komentarą
  2. M.    -  2019-05-15, 18:10

    Kurgi ne – mokesčius mokės užsienio valstybėms, o piliečių privilegijas turės Lietuvoje. O likusiems Lietuvoje, jei ką, pakels mokesčius dėl padidėjusio „piliečių srauto” aptarnavimo būtinybės. Nu, puikios perspektyvos.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....