infa.lt

Prof. Povilas Gylys. Resovietizacija

06 gegužės
09:57 2019

foto Profesorius Povilas Gylys savo Facebook paskyroje įvertino prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovavimo Lietuvai laikotarpį, kaip:

RESOVIETIZACIJA

Lietuvoje faktiniam šalies vadovui vadovaujant beveik tris dešimtmečius vykdoma resovietizacija – specifinio autoritarinio režimo stiprinimas.

Specifika glūdi tame, kad resovietizacija vykdoma prisidengiant antikomunistine retorika. RETORIKA ANTIKOMUNISTINĖ, BET VEIKSMAI BOLŠEVIKINIAI.

Gyvename vienos, privalomos tiesos dominavimo sąlygomis.

Turime asmenybės kultą- garbiname faktinį šalies vadovą Vytautą Landsbergį ir jo dešiniąją ranką Dalią Grybauskaitę.

Garbiname, nes, kaip ir tarybiniais laikais BIJOME. Mat teisėsaugos struktūros, spectarnybos, pajungtos ne nacionalinių interesų realizavimui, bet naujosios nomenklatūros galios palaikymui. Jei esi nepaklusnus, tau – įstatymas. Bet jei giedi ditirambus nomenklatūros vedliams, tau viskas leidžiama, tu tampi elitu, dvariškiu. Taip susiformavo nebaudžiamųjų luomas. Kaip ir tarybiniais laikais.

Patriarchas Vytautas Landsbergis ir anūkas Gabrielius Landsbergis. Irmanto Sidarevičiaus nuot

Lietuviai yra bene LABIAUSIAI KVAILINAMA TAUTA Europos Sąjungoje (pasaulio mastu esama ir labiau kvailinamų tautų). Tik viena iliustracija – „antikomunistiniam” dvarui vadovauja tarybinės nomenklatūros atstovai su ryškiai „raudona” praeitimi – stalininis komjaunuolis, marksizmo-leninizmo katedros dėstytojas ir, gal būt, net tarybinių specstruktūrų agentas Vytautas Landsbergis (R.Janutienė tuo klausimu gali pasakyti daugiau) ir aukščiausiai tarybinei nomenklatūrai Maskvoje ruošta aukštosios partinės mokyklos vadovybės narė, M.Burokevičiaus bendražygė Dalia Grybauskaitė.

Absurdas glūdi ne tame, kad jie buvo komjaunuoliai ar komunistai, bet tame, kad jie vaidina aršius antikomunistus. Uolūs anos sistemos tarnai tampa bekompromisiniais tos sistemos kritikais, komunistinių atgyvenų naikintojais, komunisto etiketę savo oponentams noriai klijuojančiais veikėjais.

Deja, isterijos ir paranojos būsenoje palaikomoje tautoje tik dalis žmonių suvokia realią situaciją. Dar mažesnė dalis drįsta tai garsiai pasakyti. Nes bijo. Bijo, nors gyvena demokratines vertybes deklaruojančioje Europos sąjungos šalyje.

Resovietizacijos sąlygomis gyvenanti , intensyviai kvailinama tauta ruošiasi rinkimams.

Jų rezultatai parodys, kokiu laipsniu naujajai nomenklatūrai pavyko „instaliuoti” savo žmogų aukščiausiame politiniame poste.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 424

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Deja    -  2019-05-06, 12:43

    Tiesiog šiuo metu išlikę lietuviai yra per kvaili, per bailūs ir per mažai vieningi, kad gerai gyventų…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. DEJA    -  2019-05-06, 22:36

    DĖJAU ANT JŪSŲ DEJA 🙂
    Žydėjimas trumpas, žydėjimas šitas Ne vieną širdį šį rytą apkrito. Tik tau net žydėjimas padėti negali – Nešiesi lyg kuprą savo nedalią. Nupirktas šleivas lig grabo lentos Su Kaino žyme ant raukšlėtos kaktos. Nuo naštos palinkęs, bijodamas visko. Į žmogų atvirstum, jei sutiktum Kristų. Gal jo neieškojai, gal jo neradai, Kai pynės po žemę purvini takai? Ne rožės tau klojos, o dygūs dygliai, Per visą amželį pats juos auginai. Iš Judo taurės brolių kraujo ragavęs, Išdavęs – pardavęs, pardavęs – išdavęs. Tau atėmė Dievas šviesųjį protą, Už atgailą davęs nešt dvasią kuprotą.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....