infa.lt

5 įpročiai programuojantys skurdą

25 rugsėjo
01:01 2015

skurdas

Daugelis anksčiau ar vėliau užduoda sau klausimą: „Ką aš darau ne taip?“ bandydami suprasti savo neturto priežastis. Kaip pasirodė, psichologai jau seniai atrado tuos elgesio modelius, kurie būdingi mažai pasiturintiems žmonėms, ir kurių sėkmingai atsikratė turtuoliai. Kas gi tai per įpročiai?

  1. Gailėjimasis

Nustokite gailėti savęs! Tai pats blogiausias jausmas, juk būtent taip jūs patys save žeminate. Pastovūs svarstymai savo nelengvo likimo, nesėkmingų aplinkybių sutapimų, skundai prieš vadovybę ir žemą atlyginimą, gyvenimo nepakeis. Iš esmės, jūs tik švaistote savo laiką vietoje to, kad pakiltumėte nuo sofos ir kažką padarytumėte. Jūs – ne auka, jūs tik mėgstate savęs gailėtis. O juk jau nesate vaikas, esate suaugęs!

Nereikėtų galvoti, jog turtuoliai visai savęs nemyli ir negaili, tai nėra taip. Visi mes žmonės, ir visi kartais jaučiame būtinybę išsisakyti, gauti lašelį užuojautos. Pas neturtingus savos problemos, pas turtuolius savos.

Tačiau, kad pasiektumėte finansinę gerovę, tiesiog pasistenkite suvokti sėkmingo verslininko patarimą, kuris sako, jog reikia tik suprasti skirtumą tarp dviejų frazių: „spręsti problemas“ ir „spręsti užduotis“.

Problemas sprendžia savęs gailintys žmonės, įpratę manyti, jog pasaulis aplink juos priešiškas ir pilnas nemalonių netikėtumų. O užduotis sprendžia žmonės, kurie nori kažko pasiekti, pasinaudodami savo pačių resursais, ieško sprendimo būdų, nebandydami perkrauti savo asmeninės atsakomybės į „na, toks likimas, nieko nepadarysi“.

Siūlome jums išbandyti įdomų eksperimentą, sugalvotą vieno šventiko. Atsikelkite ryte ir užsimaukite ant rankos kokią nors apyrankę ar žiedą, jūsų gyvenimo be skundų simbolį. Pabandykite jį nešioti, nenusiimdami, nors 3 savaites. Taisyklė tik viena: jeigu jūs pagavote save besiskundžiant kažkam – nusiimkite apyrankę. Sakoma, kad šis eksperimentas jau turi daugybę pasekėjų, kurie mano, jog būtent jis pakeitė jų gyvenimą į gerąją pusę. O jūs išlaikysite 21 dieną be skundų?

  1. Fanatizmas kaupiant santaupas

Pirkiniai parduotuvėse „viskas po 1,5 €uro“, nukainuotos prekės, teikiant pirmenybę kiekybei o ne kokybei – visa tai fanatiškos ekonomijos požymiai. Tai jau panašiau ne į nepasiturinčių žmonių gyvenimą, o dar ir gobšių. Nereikėtų manyti, jog paskolinti draugui nedidelę sumą pinigų ar duoti arbatpinigių oficiantui, kuris gerai jus aptarnavo, – per daug didelės išlaidos jūsų piniginei, arba, kad 10 porų kojinių iš nekokybiškos medžiagos gali pakeisti porą gerų, pagamintų patikimos įmonės. Tai niekuo nepadės jūsų kapitalui, ir tokiu būdu jūs nesutaupysite pinigų butui ar automobiliui, greičiau jau, išbaidysite visus aplink savo godumu ir neišsiauklėjimu.

Kad išvengtumėte „padidintos ekonomijos“ sindromo – vertinkite save. Nepasiduokite marketingo vilionėms, nepirkite nepagalvoję. Jeigu jūs žinote, kad norite nusipirkti gerą televizorių ar kokybišką avalynę, neverta pirkti kokių nors akcijinių niekniekių. Nekokybiškos prekės – prisipažinimas sau tame, jog jūs nesate vertas kažko geresnio.

Planuokite savo išlaidas , ir brangiems dalykams pasistenkite sutaupyti. Palaukite sezono nuolaidų, ir, gali būti, nusipirksite reikalingą dalyką dukart pigiau. O jei suprantate, kad sutaupyti iš atlyginimo nepavyks, pagalvokite apie šios užduoties sprendimo būdus. Gali būti, jog pinigai turi tapti instrumentu, investicija, o ne matraco turiniu? Ekonomija proto ribose – štai jūsų tikslas.

  1. Materializmas kaip gyvenimo būdas

Laimė – ne aifonuose ar Maserati, tai jums pasakys bet kuris turtingas žmogus, neturintis tikrų draugų ir mylinčios žmonos. Nereikėtų ir jums vertinti materialius daiktus labiau už viską. Suprantama, kad be pinigų sunku, bet ir turint jų galima likti absoliučiai nelaimingu žmogumi.

Nepainiokite: pinigai – viso tik tikslas, galintis padėti išspręsti konkrečią problemą – nupirkti butą ar sumokėti už sūnaus mokslą, o ne tai, kas padarys jus laimingu žmogumi.

Nevertinkite žmonių pagal tai, kuo apsirengę jie vaikšto, ir kiek kainuoja jų automobilis, juk ne tai daro žmogų vertingu. Tiesiog prisiminkite Styvą Džobsą, kuris visą savo gyvenimą vaikščiojo apsirengęs su juodu džemperiu ir džinsais, – argi drabužiai „alia mada“ padarė jį vienu iš sėkmingiausių šiuolaikinių žmonių?

  1. Padidintos išlaidos

Galima situacija, kai žmogus nori gauti iš gyvenimo viską, neturėdamas tam pinigų. Prasideda kreditai, hipotekos, už gautus pinigus perkami sportiniai automobiliai ir paskutinės laidos aifonai, perkami kelialapiai į Bahamus. Tik štai kaip vėliau atiduoti šiuos kreditus, jeigu atlyginimas visai vidutiniškas?

Nesivaikykite visuomenės nuomonės, ypač tų žmonių, kurie laiko menkystomis tuos, kas nesugebėjo sau nusipirkti automobilio į kreditą; Neikite jų pėdomis. Jie nuo savo finansinio neraštingumo jau nukentėjo, o jums to juk nereikia.

Įprastai įprotį leisti daugiau nei galima turi žmonės turintys žemą savivertę ir norintys iš visuomenės gauti nors kažkokių pagyrimų, nesigėdyti dėl senų drabužių ar dėl to, kad neturi nuosavo automobilio. Vertėtų nueiti pas psichologą ir padirbėti su šiomis problemomis, kadangi į turtą pernelyg didelės išlaidos tikrai neatves.

Taip pat neblogai padės, jei užsiimsite finansų studijavimu. Supratę kreditinio mechanizmo principus, jūs suprasite, kad sandėris, kuris vakar jums atrodė naudingas, tiesiogiai jus žlugdo.

  1. Nemėgstamas reikalas

Kažkodėl daugelis žmonių tenkinasi mažu: eina į jiems neįdomų darbą, gyvena su nemylimu žmogumi, kenčia nuo nepatinkančio jiems atvaizdo veidrodyje. Ir tuo pačiu nesiekia ką nors pakeisti! Taip, permainos – tai, pirmoje eilėje, pasitraukimas iš komforto zonos, ir todėl tam reikia jėgų.

Nemeskite visko ir iškart, tačiau nors pabandykite pakeisti save. Raskite tai, kas kelia jūsų susidomėjimą, susižavėjimą, interesą. Gali būti, darbe jums patinka kitos pareigos? Galbūt, jei jūs pradėsite kovą su firmos konkurentu ar netgi kolega, jums taps įdomiau? Raskite stimulą vystymuisi, savo asmeninį kelią. Visai gali būti, jog būtent naujas darbas ir net persikėlimas į kitą šalį suteiks jums finansinę gerovę.

Apibendrinant: psichologų ir verslininkų nuomone, žmogus turi daugybę įpročių, tačiau ne jie jį valdo, o jis – juos. Veikite, siekdami atverti kažką naujo, vystykitės, gaudykite sėkmę už uodegos – ir raskite savo kelią į finansinę nepriklausomybę.

bomba.co

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 898

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. L    -  2015-10-04, 13:26

    geras straipsnis, tikrai kilo daug minčių ir labiau susikoncentravau į tai kaip valdyti ir pakeisti save 🙂 AČiū :}

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....