infa.lt

Lenkija atsisakė priimti nekokybišką rusišką naftą

25 balandžio
12:19 2019

Družba naftotiekis

Lenkija nutarė nebepriimti naftos iš naftotiekio „Gomeltransneft Družba“ iš Baltarusijos dėl padidinto chloroorganinių junginių kiekio. Anksčiau apie tą patį jau buvo pareiškusi Baltarusija, apkaltinusi Rusiją tiekiant nekokybišką naftą. Rusija pripažino, kad naftos kokybė iš tiesų nepatenkinama, rašo BBC.

Lenkijos naftotiekio operatorius PERN S.A. trečiadienį vakare pareiškė, jog daugiau nebegali priimti užterštos naftos iš minėto naftotiekio, „nekeldamas pavojaus Lenkijos infrastruktūrai ir naftos perdirbimo gamykloms (NPG)“.

Toks pats pranešimas ant lenkų operatoriaus blanko atsirado AAB „Gomeltransneft Družba“ – naftotiekio Baltarusijos atkarpos operatoriaus tinklapyje.

„Pasak gaunamų iš mūsų klientų pranešimų, nė viena NPG, esanti „Družba“ naftotiekio zonoje, nėra pasirengusi priimti perdirbimui į savo įrenginius naftos su tokiais rodikliais, su kokiais ji šiuo metu tiekiama į tiekimo priėmimo punktą Adamove“, – sakoma PERN laiške, skirtame rusų „Transneft“ viceprezidentui Sergej Andronov.

„Toliau tęsiant naftos, su viršijančiu limitą organinių chloridų kiekiu.. kelia rimtos pramoninės avarijos riziką kaip NPG, taip ir logistinei PERN sistemai“, – sakoma Lenkijos kompanijos pranešime.

Rusiškos naftos transportavimas Lenkijos kryptimi bus nutrauktas neapibrėžtam laikotarpiui. Vyriausiasis AB „Gomeltransneft Družba“ inžinierius Andrej Berigo patvirtino, kad naftotiekis į vakarus nuo Mozyriaus sustabdytas.

Lenkijos pusė papildė, jog esant ilgesniam naftotiekio darbo sustabdymui, Lenkija galės pirkti naftą, pavyzdžiui, per jūros terminalą Gdanske.

Be viso to, Baltarusija jau ėmė ieškoti alternatyvių naftos tiekimo šaltinių, pranešė Baltarusijos naftos kompanijos generalinis direktorius Sergej Grib. Vienas iš variantų – žaliavos importas per Baltijos uostus. Taip pat svarstoma tiekimo galimybė per Odesos uostą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 142

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...