infa.lt

Seimo grupė „Už demokratinę Baltarusiją“ reikalauja nutraukti stalinizmo aukų kryžių griovimą Baltarusijoje“

09 balandžio
17:16 2019
Laurynas Kasčiūnas

tsajunga.lt nuotrauka

Seimo narys, laikinosios grupės „Už demokratinę Baltarusiją“ pirmininkas Laurynas Kasčiūnas šiandien išplatino pareiškimą, kuriuo smerkia Baltarusijos Prezidento Aliaksandro Lukašenkos inicijuotą kryžių, skirtų stalinizmo aukoms atminti, griovimą ir reikalauja nutraukti tokius veiksmus.

L. Kasčiūnas teigia, kad pagerbiant stalinizmo aukas, Kurapatų giraitėje nuo XX a. 9 de-šimtmečio pabaigos statomi kryžiai, o praėjusiais metais Baltarusijos vyriausybė ten pastatė nedidelį paminklą stalinizmo aukoms atminti, kurių Kurapatuose gali būti palaidota nuo 30 iki 200 tūkst. Nužudytieji yra įvairių tautybių: be baltarusių ten yra palaidota rusų, lenkų, lietuvių, žydų.

Pareiškime teigiama, kad 2019 m. kovo 1 d. Baltarusijos Prezidentas Aleksandras Lukašenka išreiškė pasipiktinimą Kurapatų giraitėje statomais kryžiais teigdamas, kad tai nesankcionuota akcija, ir liepė „įvesti tvarką“. O praėjusią savaitę, balandžio 4 d., milicijai apsupus šią teritoriją, darbininkai nugriovė 70 kryžių.

„Lietuvos Respublikos Seimo laikinoji grupė „Už demokratinę Baltarusiją“ smerkia tokius veiksmus ir reikalauja juos nutraukti. Tai nepateisinami veiksmai, kuriais niekinamas stalinizmo aukų atminimas. Kryžius yra krikščionybės simbolis, todėl jo griovimas kaip tik tolina Baltarusiją nuo Europos ir europietiškos kultūros, kuriai būdinga pagarba krikščioniškajai tradicijai. Valstybė turi neužmiršti stalinizmo aukų ir gerbti jų atminimą“, – pareiškimą komentavo L. Kasčiūnas.

Grupės narių sąrašą galima pamatyti čia: „Už demokratinę Baltarusiją

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 115

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...