infa.lt

Amerikiečių mokinės protestuoja prieš transseksualo siekį naudotis moteriškais tualetais

04 rugsėjo
09:27 2015

orrazz.com

Lila Perri

Pereitų mokslo metų viduryje Lila Perri prisistatė publikai kaip transseksualas. Iki tol ji buvo laikoma aktyviu gėjumi.

Bet pasirodė, jog tai buvo visiškai ne tai, kuo ji buvo iš tiesų. Dabar, anot jos, ji daugiau nebesiruošia apsimetinėti.

Todėl Lila neseniai pareiškė Hillsboro vidurinės mokyklos dėstytojų administracijai, kad daugiau nebesinaudos bendru abiem lytims skirtu tualetu. Ji norėjo, kad į ją būtų žiūrima kaip į kitas studentes, tame tarpe suteikiant galimybę naudotis mergaitėms skirtomis rūbinėmis ir tualetu.

Žinia apie tai iškart pasklido po visą nedidelę Džeffersono (Jefferson) apygardą, ir pirmadienį ryte Hillsboro vidurinės mokyklos moksleiviai protestuodami surengė mitingą. Mitingo metu Lila užsidarė direktoriaus kabinete. Ji pasakė, jog ji ir administracija bijojosi dėl jos saugumo.

Studentų streikas įvyko iškart po mokyklos tarybos posėdžio vykusio ketvirtadienį, į kurį atėjo daug moksleivių tėvų, pasipiktinusių tuo, jog Lilai suteikiamos ypatingos teisės kitų studentų interesų sąskaita. Dauguma studentų, dalyvavusių protesto akcijoje, pasisakė prieš ypatingas Lilos gyvenimo sąlygas. Kur kas mažiau žmonių susirinko palaikyti Lilos.

Transseksualas Lila Perri, esanti studentų grupės vyresniąja Hillsboro vidurinėje mokykloje, išsakė žurnalistams savo nuomonę apie studentų streiką, susijusį su jos pareiškimu leisti jai naudotis mergaitėms skirta rūbine. Ir Perri šalininkai, ir jos priešininkai ryte dalyvavo mitinge. „Aš turiu seserų ir brolių, kurie lanko mokyklą, – pasakė Čaildsas, kuriam jau 21 metai. – Ir aš nenoriu, kad tai plėstųsi kaip miško gaisras“.

Transseksualai ir ko

„Mergaitės turi teises ir neprivalo dalintis tualetu su berniukais“, – pasakė Temmi Sorden, kurios sūnus mokosi Hillsbore. Tai puiku būti skirtingiems, pasakė ji, bet tai nėra teisinga vertinti Lilą ypatingu požiūriu, „likusių mergaičių interesų sąskaita“.

Lila Perri

„Aš nesiruošiau nieko įžeisti. Aš paprasčiausiai nenorėjau būti belyte būtybe, – pasakė Lila, nurodydama į mokyklinės įstaigos administraciją, kuri ją įtikinėjo naudotis specialiu tualetu transseksualams. Aš mergina. Aš nenoriu, kad mane verstų eiti į bendrą tualetą“.

Lila pasakė, jog mokyklos administracija labai palankiai nusiteikusi jos atžvilgiui ir stengiasi padėti. Ji (administracija) leido jai naudotis patalpomis skirtomis moterims ir mergaitėms.

paveikslėlis  trans Lila Perri

Apygardų mokyklose, kur studentams neleidžiama naudotis tualetais priklausomai nuo lyties, kuriai jie patys save priskiria, gali kilti problemos su JAV švietimo Departamento pilietinių teisių valdyba, pasakė Kelli Hopkins iš mokyklų tarybų asociacijos Misūrio valstijoje.

„Pilietinių teisių valdyboje vyrauja nuomonė – jeigu jūs leidžiate tai, tada jūs dalyvaujate diskriminacijoje pagal lyties požymius, – pasakė Hopkins. Tuo pat metu nėra jokių ypatingų įstatymų ar taisyklių Misūryje, kurie laikytų tai pažeidimu“.

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 242

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...