infa.lt

Oficialiai – rusų hakeriai greičiausi

20 vasario
09:40 2019
hakerių atakos

REUTERS

„Vidutiniškai tik 18 minučių užtrunka talentingiausi rusų hakeriai, kad po pirmo kompiuterio užkrėtimo paskleistų virusą vietiniame tinkle. Greitesnių už juos nėra. Bent jau taip skelbiama vakar paskelbtoje kompanijos CrowdStrike globalių grėsmių ataskaitoje. Kompanija specializuojasi informacinio saugumo srityje“, – praneša Der Spiegel.

„ CrowdStrike – tai kompanija, kuri atsakomybę už ataką prieš Hillary Clinton rinkiminės kampanijos vadovus, o taip pat įsilaužimą į  Demokratų partijos kompiuterių tinklą, – priskyrė Rusijos hakeriams“, – informuoja leidinys.

Tai, kad Rusijoje šiandien parengiami geriausia pasiruošę programišiai, nestebina Dmitrijaus Alperovičiaus, CrowdStrike kompanijos bendraįkūrėjo ir techninio direktoriaus. Tačiau jį nustebino tai, kad antroje vietoje atsidūrė, pavyzdžiui, ne Kinija, o Šiaurės Korėja. Tam, kad nuo vieno kompiuterio pasklistų į kitus to paties tinklo kompiuterius, Korėjos hakeriams vidutiniškai prireikia 2 valandų 20 minučių.

Nors tai gerokai daugiau, nei tas laikas, kurio prireikia rusų hakeriams, Šiaurės Korėja, pasak Alperovičiaus, , yra viena inovatyviausių šalių tarp visų kitų, pristatomų kibererdvėje, įskaitant JAV ir Vokietiją. „Galbūt pas juos ne patys sudėtingiausi instrumentai, tačiau tame, kas liečia jų vyriausybės tikslų pasiekimą interneto pagalba, jie lyderiauja“, – cituoja leidinys Alperovičiaus žodžius.

„Trečią-penktą pozicijas užimančiose vietose yra Kinija (įsilaužimo į tinklą laikas siekia 4 valandas), Iranas (5 valandos 9 minutės) ir visos kriminalinės grupės, nepriklausomai nuo jų kilmės (9 valandos 42 minutės)“, – rašoma straipsnyje.

Tačiau, nurodo straipsnio autorius, vertinant šį reitingą, būtina įvertinti tą ypatybę, kad „ CrowdStrike – tai amerikiečių kompanija, išgaunanti naudą iš maksimaliai grėsmingo situacijos su grėsmėmis pristatymo IT sferoje“. Papildomai, „išstudijavusi apie 30 tūkstančių incidentų saugumo srityje tik 2018 metais, CrowdStrike kompanija gali atvaizduoti žymią dalį grėsmių, bet tai vis tiek, tik dalis“, – pažymi žurnalistas.

„Hakerių iš JAV ir Britanijos, pasak Alperovičiaus, CrowdStrike kompanija netyrė, todėl, kad jie niekada nebuvo aptikti klientų sistemose. Tačiau jis mano, jog jie greitesni ir už rusų hakerius. „Aš darau prielaidą, jog jie būtų mūsų reitingų viršūnėje“, – cituoja Der Spiegel.

Galbūt JAV ir Britanijos hakerių greitis, apie kurį užsimena saugumo specialistas, susijęs su tuo, kas sukūrė ir kas gamina visą pagrindinę įrangą, – kaip programinę, taip ir fizines kompiuterių detales, kuriomis naudojasi visas pasaulis? – užduoda retorinį klausimą infa.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 179

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....