infa.lt

Valstietis nori įpareigoti darbdavius darbo skelbimuose nurodyti siūlomą atlyginimą

13 vasario
10:43 2019

darbo skelbimas

Seimas pradėjo svarstyti Seimo nario Tomo Tomilino pristatytas Darbo kodekso pataisas (projektas Nr. XIIIP-3183), kuriomis numatoma darbdavius būtų įpareigoti darbo skelbimuose nurodyti siūlomą darbo užmokestį.

Pagal teikiamus pakeitimus, darbdavys, skelbdamas darbo skelbimą ir siekdamas sudaryti darbo sutartį su darbuotoju, jame privalėtų nurodyti informaciją apie siūlomo darbo užmokesčio (apmokėjimo) dydį ir (arba) dydžio intervalą, išskyrus įstatymuose numatytus atvejus.

Pasak projekto iniciatorių, tai paskatins darbdavių socialinę atsakomybę ir sustiprins darbuotojo derybinę galią. „Tyrimai rodo, kad daug darbuotojų iš karto, nesiderėdami, priima pirmą darbdavio pasiūlymą ir visai nesidera dėl atlyginimo.

Personalo konsultacijų bendrovės „Korn Ferry Hay Group“ tyrimo duomenimis, nepaisant to, kad šiuo metu JAV, kaip ir Lietuvoje, darbo rinkos sąlygos yra palankesnės darbuotojui, 64 proc. žmonių teigia, kad prieš pradedami dirbti, jie iš karto sutiko su siūloma alga“, – teigiama dokumento aiškinamajame rašte.

Kaip tvirtina pasiūlymo rengėjai, tikėtina, kad jei žmogus prieš ateidamas į pirmą darbo pokalbį turės daugiau informacijos, jis bus geriau pasirengęs deryboms.

Po pristatymo už teisės akto projektą balsavo 52 Seimo nariai, susilaikė 10 parlamentarų. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Socialinių reikalų ir darbo komitete.

Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti pavasario sesijoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 84

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...