infa.lt

VRK skelbia referendumų, dėl mažoritarinės rinkimų sistemos įteisinimo, laidų grafikas

29 sausio
09:37 2019

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos laidų, skirtų piliečių iniciatyvinės grupės inicijuojamų konsultacinių (patariamųjų) referendumų dėl sprendimo „Rinkimams į Lietuvos Respublikos Seimą įteisinti tik mažoritarinę (daugumos) rinkimų sistemą” ir dėl sprendimo „Rinkimams į Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybas įteisinti tik mažoritarinę (daugumos) rinkimų sistemą” agitacijai, rengimo taisyklės, kuriose nustatyta Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) laidų tvarka, trukmė ir laikas.

paveikslėlisTaisyklėse numatoma, kad konsultacinio (patariamojo) referendumo dėl sprendimo „Rinkimams į Lietuvos Respublikos Seimą įteisinti tik mažoritarinę (daugumos) rinkimų sistemą” laidos bus transliuojamos: 2019 m. birželio 3 d nuo 9.00 val. per LRT radiją; o 2019 m. birželio 7 d. nuo 18.30 val. per LRT televiziją.

Tuo tarpu konsultacinio (patariamojo) referendumo dėl sprendimo „Rinkimams į Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybas įteisinti tik mažoritarinę (daugumos) rinkimų sistemą” laidos bus transliuojamos: 2019 m. birželio 19 d. nuo 9.00 val. per LRT radiją; 2019 m. birželio 21 d. nuo 18.30 val. per LRT televiziją.

Referendumo įstatymas numato, kad referendumo iniciatyvinės grupės atstovai, Respublikos Prezidentas, Seimo nariai, Ministras Pirmininkas, ministrai, politinės partijos, nevyriausybinės organizacijos ir piliečiai, kurie nepritaria referendumais siūlomiems priimti sprendimams, turi teisę nemokamai dalyvauti specialiosiose Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos laidose ir agituoti dėl referendumu siūlomo sprendimo priėmimo.

Norintys agituoti prieš referendumais siūlomų sprendimų priėmimą, turi pranešti VRK savo vardą, pavardę, asmens tapatybę patvirtinančio dokumento numerį, išsilavinimą, adresą, telefono numerį, valstybės institucijoje, įstaigoje arba politinėje partijoje, nevyriausybinėje organizacijoje einamas pareigas, politinės partijos ar nevyriausybinės organizacijos, kuriai atstovauja, pavadinimą. Pranešti raštu (Gynėjų g. 8, Vilnius) arba elektroniniu paštu (rinkim@vrk.lt). Pranešimą apie dalyvavimą debatuose VRK turi gauti ne vėliau kaip prieš 7 darbo dienas iki laidos transliacijos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 70

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
JAV

Poreikis metams virš 770 tonų, o per šiuos metus pasigamins iki tonos. Kiek reikės metų...

Pagaliau baigiasi Nigerio okupacija....

Iš tiesų sakau jums, kad religijos (ne tik islamas ir krikščionybė) yra tobulas žmonių zombinimo...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...