infa.lt

Kandidatų į Lietuvos prezidentus sąrašas, trumpas pristatymas ir apklausa

24 sausio
14:26 2019

prezidentūra

Šiai dienai kaip kandidatai į Lietuvos Respublikos prezidentus Vyriausioje Rinkimų komisijoje oficialiai užsiregistravo dešimt kandidatų.

Dalis jų visuomenei yra žinomi kaip politikai, nebe pirmus metus dalyvaujantys rinkimuose ir įstatymų leidyboje, – tai Petras Auštrevičius, Aušra Maldeikienė, Valentinas Mazuronis, Gitanas Nausėda, Naglis Puteikis, Ingrida Šimonytė, Arvydas Juozaitis, tik ką oficialiai paskelbęs apie savo kandidatavimą premjeras Saulius Skvernelis.

VRK sąraše, kaip kandidatuojantys į LR prezidento pareigas yra ir mažiau žinomų arba kai kam visai nežinomų pavardžių – tai:

Kazimieras Juraitis, save vadinantis blogeriu ir plačiau prisistatantis PressJazz internetinės televizijos kanale. Anksčiau buvęs „Liaudies partijos“ narys, buvusio šios partijos pirmininko Rolando Paulausko pavaduotojas, o dabar sambūrio „Mūsų gretos“ narys ir įkūrėjas. Kaip „Liaudies partijos“ atstovas kandidatavo 2016 metų Seimo rinkimuose.

Alfonsas Butė – buvęs „Lietuvos Krikščionių demokratų partijos“ narys, 2004 metais kaip jos atstovas dalyvavo Seimo rinkimuose. Vėliau, jau kaip „Centro partijos“ kandidatas kandidatavo 2016 metų rinkimuose.

Vitas Gudiškis – su sporto bendruomene susijęs žmogus, kaip pats sako – visą gyvenimą buvęs prezidentu. Tiesa, tik sporto įstaigų. Platesnės informacijos nėra.

Kalbant apie žinomus kandidatus – labai glaustai kai kurios detalės iš jų politinės karjeros istorijos:

Petras Auštrevičius – skilimo nuotaikų draskomos, liūdnai pagarsėjusios „Liberalų sąjūdis“ partijos narys, buvęs jos pirmininkas. Šiuo metu bebaigiantis savo kadenciją Europos Parlamente.

Aušra Maldeikienė – savo aštriais pasisakymais garsėjanti Seimo narė, publicistė, knygų autorė, ekonomistė, – 1987 metais, paskutinėmis TSRS gyvavimo dienomis apsigynusi disertaciją tema: „Pagrindinis socializmo ekonominis dėsnis intensyvios ekonomikos sąlygomis“. Pasisako už LGBT teises.

Valentinas Mazuronis – buvęs daugelio partijų narys (LLS, LDP, TT, Darbo Partijos). Būdamas Aplinkos ministru nuo TT partijos, šis politikas palaikė JAV skalūnų dujų milžinės Chevron atėjimą į Lietuvą ir jos siekį išgauti šias dujas iš Lietuvos grunto. Tik atkakliai pasipriešinus žemaičių bendruomenei (257 žemaičių bendruomenėms) – Chevron atsitraukė, dėl ko ministras labai apgailestavo. Šiuo metu V. Mazuronio kadencija Europos parlamente artėja link pabaigos.

Gitanas Nausėda – nuo 1994 iki 2008 metų Lietuvos bankų darbuotojas, o nuo 2008 m. iki 2018 m. SEB banko prezidento patarėjas. Žiniasklaidos pristatomas, kaip ekonomistas. Nuo 2018 metų ryšium su rinkimais į LR prezidento postą pasitraukė iš SEB banko. Kandidatuoja kaip nepriklausomas kandidatas. Pagarsėjo, kaip juodo stiklinio namo (Kubo) savininkas, kurį pasistatė Pavilnio regioniniame parke, prie pat Pučkorių atodangos, kuriame nauja statyba uždrausta. Teismas statybą pripažino teisėta.

Naglis Puteikis – buvęs TS-LKD partijos narys, pasitraukęs iš jos 2014 m, o 2016 tapęs „Centro partijos“ pirmininku ir tais pačiais metais išrinktas į Seimą. Pastaraisiais metais nuolat dalyvauja bylose atstovaudamas viešąjį interesą, dažniausia prieš statybų verslą.

Ingrida Šimonytė – išgarsėjo kaip Andriaus Kubiliaus vyriausybės finansų ministrė finansinės krizės metais, kai valstybė skolinosi labai didelėmis palūkanomis, kurias valstybė moka iki šiol. Kandidatė į LR prezidento postą atkakliai teigia, jog kitos išeities Lietuva neturėjo.

Saulius Skvernelis – oficialiai dar neįregistravęs savo kandidatūros VRK, tačiau jau paskelbęs, jog tą padarys. Iki 2014 metų dirbo policijos struktūroje. Išgarsėjo per „Garliavos istoriją“ ir 2009 metų „riaušių prie Seimo“, metu, kai policija ėmė šaudyti į žmones guminėmis kulkomis.

Arvydas Juozaitis – Praeityje garsus sportininkas, Monrealio olimpinių žaidynių prizininkas. Filosofas, rašytojas, publicistas. Sąjūdžio iškeltas kaip kandidatas prieš A. Brazausko kandidatūrą į TSRS deputatų suvažiavimą. Vėliau dirbo Algirdo Brazausko patarėju kultūros ir sporto klausimais, o dar vėliau kultūros atašė Kaliningrade. Vienas iš „Liberalų sąjungos steigėjų“, kuo vėliau nusivylė.

Už kurį kandidatą balsuotumėte Lietuvos prezidento rinkimuose?


  • Arvydas Juozaitis (29%, 865 balsavo)
  • Mindaugas Puidokas (17%, 525 balsavo)
  • Naglis Puteikis (17%, 511 balsavo)
  • Ingrida Šimonytė (8%, 232 balsavo)
  • Saulius Skvernelis (6%, 193 balsavo)
  • Kazimieras Juraitis (6%, 183 balsavo)
  • Gitanas Nausėda (6%, 177 balsavo)
  • Nebalsuosiu už nieką (5%, 155 balsavo)
  • Petras Auštrevičius (1%, 39 balsavo)
  • Petras Gražulis (1%, 29 balsavo)
  • A. Maldeikienė - ATSISAKĖ (1%, 29 balsavo)
  • Vytenis Povilas Andriukaitis (1%, 23 balsavo)
  • Alfonsas Butė (1%, 17 balsavo)
  • Valdemar Tomaševski (0%, 13 balsavo)
  • Valentinas Mazuronis (0%, 8 balsavo)
  • Vitas Gudiškis (0%, 6 balsavo)
  • Tomas Šimaitis (0%, 1 balsavo)

Viso balsavo: 3 006
Pradėta - 2019-01-23 @ 18:59
Pabaiga - 2019-03-28 @ 06:20

Leidžiama ... Leidžiama ...

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

Atsiliepimų 8

  1. ANANIMAS    -  2019-01-24, 18:05

    Kodel nera sarasuose Prezidento ROLANDO PAKSO .KODEL LIETUVA NEVYKDO NURODIMU TARPTAUTINIO TEISMO .GRAZINTI ROLANDA PAKSA IR JI LEISTI BALATIRUOTIS I PREZIDENTUS KODEL SAVALIAUJAMA LIETUVOS VALDZIA NEPAKLUSTA TARPTAUTINIAM TEISMUI.KODEL VALDZIA TAIP LABAI BIJO,ZJNO ,KAD PREZIDENTAS ROLANDAS PAKSAS NELEIS TOLIAU VOKTI SKURDINTI TEVYNE IR PILIECIUS .PAKSAS TAS KURIS UZ SAVO TAUTIECIUS JI NEKALTAI TIEK METU DRASKO NEKALTA.KONSERVATORIAI SU LANZBERGIU ISPARDAVE LIETUVA NUSKURDINO VISI TYLI .KODEL LIETUVOJE TOKIA NETEISYBE AKIVAIZDZIAI VISAI LIETUVAI AISKU KAS YRA KAS VISAI KONSERVAI SU LANZBERGIU NUZMOGEJE JU NEBEGALIMA LEISTI TOLIAU DIRBTI VARYT LAUK GANA PRISIPLESE PER 30 METU IKI KO DAVEDE TAUTA ISVARE IS LIETUVOS JUOS TEISTI JIE NUSIKALTO PRIES TAUTA. PREZIDENTAS ROLANDAS PAKSAS NERA NUSIKALTES PRIES TAUTA

    Atsakyti į šį komentarą
  2. regis    -  2019-01-24, 18:09

    Ananimui

    Tai Paksas neužsiregistravęs VRK kaip kandidatas. O čia įrašyti tik užsiregistravę.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Netiksli informacija?    -  2019-01-25, 07:01

    Tai kad kalbama jau, kad Juraitis nėra Mūsų gretų narys, nei įkūrėjas

    Atsakyti į šį komentarą
  4. kam to reikia ?    -  2019-01-25, 12:44

    TIK UZ KAZIMIERA JURAITI! UZ NAUJA, TIKRA TIESOS KONSERVATORIU PARTIJA IR UZ TIESOS IR GARBES VERTUS ZMONES! ACIU 28m. SUZLUGDYTA DYVENIMA, VISIEMS BUVUSIEMS! KELKIMES NAUJAM GYVENIMUI!

    Atsakyti į šį komentarą
  5. vitaliudas    -  2019-01-25, 13:18

    Uz Profesoriu Drg. Advokata Stanislova Toma! Uz Kazimiera Juraiti, uz Zigma Vaisvila! Uz nauja, tiesos Konservatoriu partija! Tikrai ne uz senbuvius, kazkokius Paksus su burtininkem !

    Atsakyti į šį komentarą
  6. haitis    -  2019-01-25, 16:08

    to> Netiksli Informacija?

    Yra kalbos, o yra faktai. „Mūsų gretas” subūrė Juraitis su Paulausku.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. nera    -  2019-01-25, 18:31

    Nera Laimos Vaikulės saraše. Ji pasiruošusi

    Atsakyti į šį komentarą
  8. valerija    -  2019-01-31, 16:08

    Turetu buti paskelbta daugiau informacijos apie kandidatus. Apie ju seimos sudeti, kur mokesi. Teko girdeti kad A. Juozaitis studijavo ekonomika, kaip ir Nauseda, ne tik filosofija, taciau niekur tai nenurodoma, kodel? Idomu kokias Aukstasias mokyklas kandidatai yra baige, reikia daugiau zinoti kokie ju motyvai, kodel jie kandidatuoja. Lietuvoje viskas uzslaptinta pries rinkimus. Puolimas ir kritika prasideda po rinkimu, kaip buna pervelu. Ar Lietuvos zmones neturi teises daugiau zinoti apie kandidatus, kodel tyli geriausi Lietuvos zurnalistai. V. Matuliavicius, V. Vasiliauskas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...