infa.lt

Tūkstantmečio karta tiesiog palieka darbą ir darbdaviai nieko negali padaryti

15 sausio
23:11 2019

Tuščia darbo vieta

foto: bpmforreal.wordpress.com

„Žodis „ghosting“, reiškiantis potencialaus partnerio ignoravimą po to, kai su juo buvo pabendrauta ar pabuvota pasimatyme (nuo angl. ghost – vaiduoklis – red. past) buvo vienu iš dažniausiai naudojamų žodžių 2018 metais. Kaip buvo manoma, ši tendencija apsiriboja pažinčių ir pasimatymų pasauliu, rašo The Telegraph. – Tačiau, dideliam viso pasaulio kompanijų siaubui, ghostingas tampa vis labiau plintančiu reiškiniu ir darbo vietoje. Darbuotojai tiesiog išeina ir niekada nesugrįžta, nebūdami atleisti formaliai ir nepateikdami pasiaiškinimų“.

„Arba potencialūs ieškantys darbo sutinka ateiti pokalbiui, tačiau neateina, tuomet kai kiti ieškantys, sėkmingai praėję pokalbio fazę, neatvyksta į darbą savo pirmąją dieną“, – rašo leidinys.

„Darbuotojų milenialų (tūkstantmečio kartos Y atstovų) dingimas tapo tiek paplitusiu reiškiniu, jog jis minimas netgi JAV ekonominės situacijos ataskaitoje, kurią išleidžia Federalinės rezervų sistemos valdyba. Eilė darbdavių, rašoma ten, praneša, jog jie patyrė „ghostingą“, ir čia turima omenyje situacija, kai darbuotojai tiesiog nustojo ėję į darbą be jokių paaiškinimų, o susisiekti su jais buvo neįmanoma“, – pažymi leidinys.

„Ghostingas tapo problema ir Didžiajai Britanijai, – pabrėžia laikraštis. – Apklausa, pravesta darbo paieškos saito CV-Library, kurioje dalyvavo 1200 Britanijos specialistų, parodė, jog kas dešimtas darbuotojas nutardavo neiti į pokalbį su potencialiu darbdaviu pačią paskutinę minutę, be to, šis skaičius išaugo iki 17,7% tarp tūkstantmečio kartos atstovų, o tarp jau dirbančių žmonių 10% „metė per bortą“ savo darbdavius praeityje“.

„Užimtumas šiandien randasi rekordiškai aukštame lygmenyje, – aprašo The Telegraph situaciją Britanijoje, – ir pilna darbo rinka reiškia, jog kompanijoms tenka kovoti pritraukiant kvalifikuotus kadrus ir išsaugant jau esamus darbuotojus“.

„Ieškantys darbo pradeda suvokti tą faktą, jog jie gali pasinaudoti daugybe darbo pasiūlymų norėdami gauti didesnį atlyginimą. O jau dirbantys darbuotojai, savo ruožtu, supranta, jog susirasti darbą yra lengviau, nei kada nors anksčiau, ir todėl paprasta išeiti pro duris – tai patrauklesnis variantas, lyginant su nejaukiais pokalbiais ir būtinybe atidirbti laiką nuo prašymo atleisti padavimo iki faktinio atleidimo“, – rašoma straipsnyje.

„Be viso to, technologijos pakeitė jaunuolių bendravimo būdus. Socialiniai tinklai ir pokalbių programėlės mažina asmeninių kontaktų skaičių ir paverčia normaliu dalyku galimybę nutraukti kontaktą su bet kuo be jokių pasiaiškinimų ar pasiteisinimų“, – pažymi The Telegraph.

„Ir, nors ghostingas yra labiau tūkstantmečio kartos tendencija, jis neapsiriboja tik jaunais darbuotojais. Kartais jo priežastimi gali būti asmeninė krizė – piktnaudžiavimas alkoholiu ar psichoaktyviomis medžiagomis, buitiniai ar šeimyniniai klausima, ar šaipymasis darbe“, – rašoma straipsnyje.

„Šiandien „ghostingas“ – tai neatskiriama darbuotoju samdymo proceso dalis, ir organizacijos turi tą suvokti, rašo straipsnio autorius. – Tai skaitmeninio pasaulio produktas, pasaulio, kuriame mes šiandien gyvename. Žmonės taip priprato prie beveidžių kontaktų ir anoniminių veiksmų internete, jog, jų nuomone, ghostingas – tai priimtinas elgesys“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 813

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....