infa.lt

Seimo pirmininko pavaduotoja R. Baškienė atsiriboja nuo „sušaudžiusių Gabrielių”

14 sausio
14:33 2019

Artūras Skardžius, Agnė Širinskienė ir Rima Baškienė | nuotr E. Blaževič / LRT

Sausio 12-osios laužai, Laisvės varpo dūžiai, iškilmingi renginiai ir patriotinės kalbos neleido užmiršti neatsakingo kolegų juoko Seime. Apie tai diskutavo ir tuo stebėjosi į renginius susirinkę žmonės net ir regionuose – kodėl tokie neatsakingi dalykai vyksta Seime ir dar prieš Sausio 13-ąją? Buvo labai nesmagu, nes pateisinimo tokiam veiksmui – nėra, rašo Seimo narė Rima Baškienė.

Sausio 11 d. plenarinio posėdžio metu, grįždama į savo darbo vietą, praėjau pro labai besijuokiančius ir į plakatą žiūrinčius kolegas Agnę Širinskienę ir Artūrą Skardžių. Pažvelgiau – taikinys suvarpytas kulkomis. Nesupratau, kas čia galėtų būti juokingo – daug pataikytų ar nepataikytų šūvių kolegoms kėlė juoką? Tik vėliau atlenkę viršutinę plakato dalį kolegos parodė užrašą „Gabrielius“.

Atsitraukiau nuo jų priblokšta, bet jau užfiksuota žiniasklaidos, kaip stovėjusi šalia ir palietusi šį plakatą. Gailiuosi, kad tuo metu priėjau prie žmonių, kurie taip elgiasi ir tuo džiaugiasi, liūdna, kad tai vyksta Seime, kad, tegul ir asmeniškai, bet tokios „dovanos“ dovanojamos ir priimamos, o ir rodomos kitiems.

Visi mes laisvi elgtis, kaip norime, ir kalbėti, ką norime, bet manau, kad Valstybės politiko elgesio kodeksas, kurį prieš keletą kadencijų Seime kūrėme ir priėmėme, vėl prašosi būti primenamas. Atkreiptinas dėmesys į jo pagrindines nuostatas: pagarba žmogui ir valstybei, teisingumas, sąžiningumas, skaidrumas ir viešumas, nesavanaudiškumas, nešališkumas, pavyzdingumas ir, šiuo atveju ypač, atsakomybė ir padorumas.

Ar pagalvojame, kad kažkieno vardu pavadintas suvarpytas kulkomis taikinys, pikti žodžiai žeidžia labiau už fizinį skausmą ir tai stebina ne tik tą asmenį, kuriam skirti, bet ir aplinkinius? Į kur tai veda? Ar pagalvojame, kokį pavyzdį rodome mus besiklausantiems, į mus žiūrintiems?

Nuoširdžiai linkiu besibaigiant Seimo rudens sesijai rasti laiko susimąstyti, apgalvoti. Linkiu pagyti nuo pykčio, keršto, skundimų. Linkiu, kad mintyse ir veiksmuose rastųsi daugiau vietos pagarbai, tolerancijai, atsakingam darbui, kurio bus gausu Seimo komitetuose ir artėjančioje pavasario sesijoje. Tegul apie tai diskutuos žmonės.

O, kaip rašė poetas Vincas Giedra, „Tiek negerumų vaikšto žeme, kad negeri nebegalime būti“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 213

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Anonimas    -  2019-01-14, 14:45

    apie kokia pagarbą žmogui kalbėdama sakė Baškienė, greičiausiai apie plakate sušaudyta kažkokį tai atvaizdą.., žmogus lietuvoje nėra nei gerbiamas nei saugomas, nei ginamas, netgi sakyčiau priešingai jis yra tiesiogiai naikinamas, o tai nesunkiai įrodoma mano turima teisine medicinine medžiaga, kurios bijo visos lietuviškos institucijos beje turinčios galimybę visą tai sutvarkyti jau senokai..,tačiau visa tai suteikia galimybę kalbėti apie pagarbą ir meilę žmogui, o jei tiksliau to žmogaus kišenei

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Manyčiau    -  2019-01-26, 18:39

    kad tiedviem dviem išsišiepusiems ala seimūnams reiktų skelbti apkaltą už patyčias iš savo kolegos.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....