infa.lt

Apple mažina trijų naujausių iPhone modelių gamybos apimtis

09 sausio
12:33 2019

iPhone X

Tokių priemonių Apple ėmėsi ryšium su pelno prognozių peržiūrėjimu dėl prekybos karo tarp JAV ir Kinijos ir dėl silpno naujų modelių pardavimų augimo besivystančiose rinkose.

Gamyba bus mažinama maždaug 10% trims praėjusias metais pristatytiems išmaniųjų telefonų modeliams: XS, XS Max ir XR. Apie tai rašo Nikkei Asian Review.

„Pagal vieno iš leidinio šaltinių pateiktą informaciją, visumoje iPhone gamyba gali sumažėti iki 40-43 mln vienetų, lyginant su anksčiau planuotais 47-48 milijonais.

Apple nekomentuoja pranešimų apie gamybos apimčių sumažėjimo prognozes.

Tai jau antras per pastaruosius du mėnesius Apple flagmano gamybos traukimasis. Lapkričio viduryje kompanija, The Wall Street Journal leidinio duomenimis, taip pat mažino trijų savo paskutinių iPhone modelių gamybos apimtis.

Praėjusią savaite, sausio 3 dieną, Apple akcijos atpigo dėl pirmojo per pastaruosius 16 metų pelno prognozių pablogėjimo: vertybinių popierių kaina rinkoje nukrito 9,4%.
Tai įvyko po kompanijos vadovo Timo Cook’o kreipimosi į investuotojus, kai jis papasakojo apie pelno prognozės peržiūrėjimą dėl pardavimų lėtėjimo besivystančiose rinkose, pirmoje eilėje Kinijoje: pagal pirmines kompanijos prognozes, šis rodiklis turėjo siekti 89-92 mlrd dolerių, o dabar sudaro 84 mlrd dolerių.

Kaip priežastį Cook’as nurodė du faktorius:

  • Apple vadovybė nesitikėjo tokio plataus masto ekonominio augimo sulėtėjimo Kinijoje, susijusio su taip vadinamu prekybiniu karu su JAV;
  • silpnas naujų modelių pardavimų augimas besivystančiose rinkose;

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 70

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....