infa.lt

Apple praranda savo pozicijas

04 sausio
20:05 2019
iPhone telefonas

infa.lt nuotrauka

Prieš tris mėnesius Apple korporacija kainavo 1,2 trilijono dolerių. Artėjant link Naujųjų metų amerikiečių kompanija atpigo iki 750 mlr dolerių ir pripažino, jog reikalai klostosi ne taip gerai, kaip ji tikėjosi, rašo BBC.

Apple kaltina vangią paklausą Kinijoje, su kuria JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) kariauja prekybos karą. O ekspertai teigia, jog problema kur kas platesnė bei perspėja, kad nieko nekeičiant kompanijos strategijoje ir vartotojų elgesio, – iPhone imperijai gresia saulėlydis.

Netikėtas Apple įspėjimas apie tai, jog pelnas pagrindiniame Kalėdiniame ketvirtyje pasirodys mažesnis nei pati kompanija planavo dar prieš du mėnesius, šokiravo investuotojus, jau ir be to sutrikusius dėl rekordinio akcijų rinkos smukimo gruodžio mėnesį.

Apple – viena iš paties ilgiausio istorijoje fondų rinkos ralio lyderių ir pirmoji jo istorijoje kompanija, įvertinta daugiau kaip 1 trilijonu dolerių.

Daugelis nuogąstauja, jog dešimtmetį vykęs rinkos augimas artėja į pabaigą, ir su ypatingu kruopštumu ieško verslo lėtėjimo požymių pas penkias šio augimo kompanijas-lyderes: FAANG: Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google.

Tuo tarpu Apple kompanija paskelbė, jog nuo naujųjų metų nutraukia praktiką dalintis su investuotojais informacija apie išmaniųjų telefonų pardavimus, kuo tik apsunkino savo akcijų pardavimus.

Nespėjo Apple vertybinių popierių savininkai palinkėti sau sėkmingų Naujųjų metų, kaip gavo laišką nuo kompanijos vadovo Timo Kuko (Tim Cook).

Jame pastarasis pripažino, jog tie vertinimai pasirodė paaukštinti, maždaug 5 mlrd dolerių.

„Nors mes ir laukėme kai kurių apsunkinimų pagrindinėse besivystančiose rinkose, mes pilnai neįvertinome ekonominio augimo sulėtėjimo masto, ypač Kinijoje“, – parašė Kukas.

Analitikų neįtikino Timo Kuko paaiškinimai, kadangi Apple reikalai Kinijoje jau ne pirmą dieną vyksta ne kaip.

„Aš nesiimčiau susieti to ne su amerikiečių ir kinų ekonomikomis, nei su prekybiniu karu“, – sako aukštųjų technologijų sektoriaus analitikas Semas Reinoldsas. – Tiesiog Apple kompanijai atėjo nauji laikai“.

JAV kompanija pamažu užleidžia pozicijas Kinijoje vietinėms Oppo, Huawei ir Xiaomi.

„Vartotojai daugiau dėmesio kreipia į kainas nepalankaus situacijos vystymosi ekonomikoje periodu. Ir šioje vietoje kinų gamintojai turi pranašumą“.

Ir ne tik Kinijoje. Kukas savo laiške investuotojams pripažino, jog ir išsivysčiusiose šalyse realybė nesiekia lūkesčių: žmonės vis rečiau perka telefonus, ir daugelis senų iPhone savininkų neseniai pasinaudojo Apple nuolaidomis keičiant telefono bateriją, kuo tik atidėjo naujo telefono pirkimą.

„Po iPhone 8 technologinio pakylėjimo kreivė išsilygino, ir naudotojai turi vis mažiau priežasčių keisti iPhone į naują aparatą“, – sako Reinoldsas.

Ekspertai sutaria dėl to, kad ateityje Apple likimas priklauso nuo kompanijos sugebėjimų atlikti darbą taisant klaidas, prisitaikyti prie naujų sąlygų ir atlikti eilinį technologinį proveržį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 98

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....