infa.lt

R. Karbauskis registruoja projektą, kuriuo mokesčių mokėtojų lėšomis numatoma dvigubos pilietybės referendumo reklama

03 sausio
16:51 2019
Dviguba pileitybė

nuotrauka: infa.lt

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis registruoja Seimo nutarimo projektą, kuriuo Seimas pavestų Vyriausybei ar jos įgaliotai institucijai valstybės biudžeto lėšomis privalomojo referendumo dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo agitacijos laikotarpiu informuoti visuomenę apie šiuo referendumu spręsti teikiamo klausimo svarbą Valstybės ir Tautos gyvenimui.

„Lietuvos pilietybės išsaugojimo (dviguba pilietybė) klausimas yra aktualus daugeliui Lietuvos šeimų, kurių nariai yra išvykę į užsienio šalis, ten gyvena, tačiau norėtų neprarasti teisinio ryšio su Lietuvos valstybe tuo atveju, kai įgyja kitos valstybės pilietybę. Sausio 1 d. įsigaliojo naujas Referendumo įstatymas. Seimas turi elgtis nuosekliai ir, siekiant įgyvendinti šį įstatymą, turi parengti nutarimą, kuriuo suteikia teisinį pagrindą Vyriausybei organizuoti referendumo viešinimą (reklamą). Kadangi laiko liko nedaug, siekiama, kad visos referendumui įvykti reikalingos priemonės būtų užtikrintos artimiausiu metu“, – sako Seimo narys R. Karbauskis.

Pasak jo, įsigaliojus nutarimui, Vyriausybė turės teisinį pagrindą išsamiai ir tiksliai informuoti visuomenę apie gegužės mėnesį vyksiantį referendumą, kuriame Lietuva spręs ar Lietuvos piliečiams, įgijusiems kitos valstybės pilietybę, bus galima išsaugoti ir Lietuvos Respublikos pilietybę. Visuomenė bus informuojama apie referendumui teikiamo klausimo turinį, referendumo svarbą, o rinkimų teisę turintys piliečiai – kviečiami aktyviai išsakyti savo nuomonę referendumo metu.

Seimas 2018 m. spalio 18 d. yra priėmęs nutarimą dėl privalomojo referendumo paskelbimo 2019 m. gegužės 12 ir 26 dienomis. Referendumu teikiamame priimti Konstitucijos 12 straipsnyje yra numatyta, kad Lietuvos Respublikos pilietis pagal kilmę, įgijęs konstitucinio įstatymo nustatytus Lietuvos Respublikos pasirinktos europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančios valstybės pilietybę, Lietuvos Respublikos pilietybės nepraranda. Ši nuostata leistų Lietuvos Respublikos piliečiams, įgijusiems Europos Sąjungos, NATO ar Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos valstybės narės pilietybę, išlaikyti ir Lietuvos pilietybę.

LVŽS frakcija aktyviai palaiko referendumo dėl dvigubos pilietybės išsaugojimo tikslus. LVŽS lyderio teigimu, šalis turi dėti visas pastangas, kad net ir iš Lietuvos išvykę piliečiai jaustųsi Lietuvos dalimi, didžiuotųsi savo šaknimis, kultūra, kalba ir tradicijomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...