infa.lt

Seimas atsisako „Lietuvos pašto” paslaugų, referendumų aptarnavimą priskirdamas komisijoms ir kurjerių tarnyboms

20 gruodžio
12:05 2018

Seimas priėmė Referendumo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-2559(2), kuriomis nutarta patikslinti nuostatas dėl referendumo organizavimo procedūrų, agitacijos, balsų skaičiavimo, praplėsti balsavimo vietų užsienyje skaičių, nustatyti darbo užmokesčio mokėjimą balsavimo komisijų nariams. Įstatyme taip pat nuspręsta atsisakyti „Lietuvos pašto“ paslaugų, kurios bus pavedamos kaip funkcijos atlikti komisijų nariams ir kurjerių tarnyboms.

Atsižvelgiant į tai, kad Vyriausioji rinkimų komisija neturi teisės užsiimti agitacija dėl referendumo, įteisinta institucija, kuri informuos visuomenę dėl priimamo klausimo svarbos valstybės gyvenimui.

Referendumo įstatyme tikslinama išorinės politinės reklamos sąvoka ir įtvirtinta, kad išorinė politinė reklama įstatyme bus suprantama kaip vaizdo ar garso priemonėmis viešai skleidžiama politinė reklama. Išorine politine reklama bus laikoma taip pat politinė reklama, skelbiama viešose vietose, pastatuose, transporto priemonėse.

Priimtomis pataisomis įtvirtinami griežtesni reikalavimai dėl reputacijos referendumo komisijos nariams. Pagal naujas nuostatas į referendumo komisiją galės būti siūlomas tik nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos pilietis.

Teisės akto pakeitimais praplečiamas balsavimo vietų užsienyje skaičius sudarant galimybę balsuoti papildomoje balsavimo vietoje užsienyje prie Lietuvos Respublikos diplomatinės atstovybės ar konsulinės įstaigos. Sprendimą dėl kitų balsavimo vietų užsienyje tinkamumo referendumui vykdyti priims Užsienio reikalų ministerija, suderinusi su Vyriausiąja rinkimų komisija.

Už teisės akto pakeitimus balsavo 65 Seimo nariai, prieš – 2, susilaikė 18 parlamentarų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 92

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....