infa.lt

Biurokratinių verslo priežiūros institucijų sumažės net iki 47-ių, praneša ūkio ministerija

16 gruodžio
14:48 2018
Virginijus Sinkevičius

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius

Verslo priežiūros institucijų skaičius nuo 2020 metų sumažės 8 institucijomis – nuo šiuo metu veiklą vykdančių 55 iki 47 priežiūros institucijų.

Tokiam Ūkio ministerijos parengtam Ūkio subjektų priežiūrą atliekančių institucijų konsolidavimo ir optimizavimo planui pritarė Vyriausybė. Taip pat plane pateikta 18 priemonių, kuriomis bus optimizuojamos verslo priežiūros funkcijos ir tobulinami ūkio subjektų veiklos priežiūros procesai.

„Anksčiau vykdytas verslo priežiūros institucijų ir jų funkcijų konsolidavimas nedavė tokio rezultato, kokio tikėtasi, todėl Ūkio ministerija peržiūrėjo verslo priežiūros institucijų tinklą ir pateikė siūlymus, kaip dar labiau optimizuoti verslo priežiūrą. Tai padės ne tik sumažinti verslui naštą, tenkančią dėl perteklinių verslo priežiūros funkcijų ir neefektyviai veikiančių priežiūros institucijų, bet ir sutaupyti valstybės biudžeto lėšų. Įgyvendinusi šį planą Vyriausybė nuo savo kadencijos pradžios iš viso bus sumažinusi 16 verslo priežiūros institucijų“, – sako ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Išnagrinėjus besidubliuojančias, panašaus pobūdžio, neefektyviai atliekamas verslo priežiūros funkcijas, Vyriausybei pateiktame plane numatyti veiksmai dėl priežiūros institucijų pertvarkos. Planuojama VĮ Statybos produkcijos sertifikavimo centro atliekamas priežiūros funkcijas perduoti Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai prie Aplinkos ministerijos.

Valstybinę energetikos inspekciją prie Energetikos ministerijos numatoma prijungti prie Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos. Valstybės dokumentų technologinės apsaugos tarnyba prie Finansų ministerijos ir valstybės įmonė Lietuvos prabavimo rūmai bus prijungti prie Lietuvos metrologijos inspekcijos ir sukurta nauja rinkos priežiūros institucija, veikianti prie Ūkio ministerijos.

Lošimų priežiūros tarnybos prie Finansų ministerijos ir Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento funkcijos taip pat bus konsoliduotos vienoje institucijoje.

Planuojama visas Radiacinės saugos centro funkcijas perduoti Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijai ir Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui prie Sveikatos apsaugos ministerijos, o Radiacinės saugos centrą likviduoti.

Nacionalinio transplantacijos biuro prie Sveikatos apsaugos ministerijos atliekamos priežiūros funkcijos bus perduotos Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

Lietuvos bioetikos komitetas bus prijungtas prie pasirinktos įstaigos, kuri nebūtų susijusi su klinikinių tyrimų užsakymu ir finansavimu ir galėtų užtikrinti vykdomos veiklos nepriklausomumą.

Valstybinės augalininkystės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos, viešosios įstaigos „Ekoagros“ ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos funkcijos taip pat bus sutelktos vienoje institucijoje.

Atsakingos ministerijos iki 2019 m. birželio 30 d. turės parengti numatytiems pakeitimams įgyvendinti reikalingus teisės aktų pakeitimus. Ūkio ministerija bus atsakinga už šio proceso koordinavimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 97

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...