infa.lt

Seimo ŽT komitetas susirūpino vaiko interesų ir moters teisių apsauga smurto šeimoje atvejais

12 gruodžio
16:44 2018

O dar Kanadoje tėvelius moko, kaip teisingai rūpintis vaiku.

Seimo Žmogaus teisių komitetas (ŽTK), vykdydamas parlamentinę kontrolę, apsvarstė nevyriausybinių organizacijų pasirašytą rezoliuciją ir pateiktą panašaus turinio kreipimąsi moterų teisių ir vaiko teisių ir teisėtų interesų užtikrinimo klausimais.

Rezoliucijos teikėjai, remdamiesi patirtimi ir „ekspertize, sukaupta dirbant žmogaus teisių, ir ypač moterų žmogaus teisių, gynimo ir įtvirtinimo srityje, ir ieškodami atsakymų į neatidėliotino sprendimo reikalaujančius ir visuomenę skaldančius žmogaus teisių klausimus“, suformulavo rekomendacijas ir perdavė jas  Žmogaus teisių komitetui ir ministerijoms pagal kompetenciją.

„Dėl Vaiko teisių apsaugos reformos kilusios kritinės situacijos sprendimas turėtų pasitarnauti geresniam viešojo intereso užtikrinimui dar kartą peržiūrint ir tarpusavyje suderinant susijusių įstatymų ir jų poįstatyminių teisės aktų įtvirtinamas nuostatas taip, kad jos visapusiškai atitiktų žmogaus teisių apsaugos reikalavimus ir formuotų adekvačias jų įgyvendinimo praktikas“,– rašoma Rezoliucijoje.

Rezoliucijoje siūloma įvesti smurtą patyrusio asmens orderį, kaip apsaugos priemonę nepradėjus baudžiamojo proceso. Taip pat siūloma aiškiai reglamentuoti, kad smurto prieš moterį atvejais įpareigotas išsikelti būtų smurtautojas, o ne kartu gyvenantis vaikas paimamas iš „nesaugios aplinkos“, taip smurtą patyrusiai vaiko motinai ir tai stebėjusiam vaikui – nuo smurto šeimoje kenčiantiems pažeidžiamiems asmenims sukeliant dar ir „institucinį smurtą“.

Taip pat siūlomi privalomi mokymai visiems policijos pareigūnams ir visiems vaiko teisių apsaugos specialistams apie smurto artimoje aplinkoje prigimtį, jo atsiradimo priežastis. Rezoliucijoje  pasiūlyta ir kitų priemonių – viso jų 14 punktų.

Komiteto pirmininkui pasiūlius, komitetas nusprendė kreiptis į Seimo valdybą dėl tarp institucinės darbo grupės sudarymo Rezoliucijoje iškeltoms problemoms analizuoti ir pateikti siūlymus reikalingiems sprendimams.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 404

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...