infa.lt

Statistikos departamentas nerado duomenų apie žudomus vaikus, kuriuos jo vardu skelbia Lietuvos influenceriai

03 gruodžio
20:17 2018

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas (dešinėje). Nuotr. facebook.com

Garsūs Lietuvos atlikėjai, menininkai ir visuomenės veikėjai – Džiazas, Andrius Mamontovas, Nomeda Marčėnaitė, Elžbieta Latėnaitė, Beata Nicholson, Laisvė Radzevičienė ir daugybė kitų, prieš kelias dienas socialiniuose tinkluose plačiai paskelbė statistiką nuo nepriklausomybės pradžios iki dabar apie šeimose žudomus vaikus.

Viešosios nuomonės influenceriai konstatuoja, kad nuo nepriklausomybės pradžios kasmet vien artimoje aplinkoje nužudoma po 20–30 vaikų.

Šalies žvaigždės savo teisumu neabejoja, nes skelbia Lietuvos statistikos departamento duomenis.

Visus, kurie nors truputėlį abejojo šios informacijos tikslumu, mainstreaminiaikanalai malė į miltus.

Ekspertai.eu jau kreipėsi į Socialinių reikalų ir darbo ministrą Liną Kukuraitį klausdami, ar šie skelbiami duomenys yra tikslūs.

Ekspertai.eu taip pat susisiekė su Lietuvos statistikos departamento atstovais ir paprašė patikslinti, ar skelbiama informacija atitinka paviešintus duomenis.

Pasak šios įstaigos Socialinės apsaugos, sveikatos, švietimo ir kultūros statistikos skyriaus Vyriausiosios specialistės Loretos Rakutienės, viešojoje erdvėje pateikiami skaičiai neatitinka tiesos ir neturi nieko bendro su Departamentu.

„Informacija apie vaikų nužudymus artimoje aplinkoje skelbiama nuo 2017 m.“, – pranešė Loreta Rakutienė ir pateikė Departamento tinklalapio nuorodą – osp.stat.gov.lt ir nurodė išnašas: 1) Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenys. 2) Artima aplinka – aplinka, kurią sudaro asmenys, siejami arba praeityje sieti santuokiniais, partnerystės, svainystės ar kitais artimais ryšiais, taip pat asmenys, kartu gyvenantys ir tvarkantys bendrą ūkį.

Minėtame žymiųjų Lietuvos asmenybių skelbime taip pat tvirtinama, kad „nuo š. m. liepos 1 d., įsigaliojus vaiko teisių (arba „Mato”) reformai, Lietuvoje nuo smurto nežuvo nei vienas vaikas.“

Departamento specialistė patikino, kad statistikos apie 2018 m. įvykius ši įstaiga dar nesumavo ir neviešino. Tuo labiau – statistikos, kuri būtų pririšta prie „Matuko“ įstatymo – nuo liepos mėnesio.

Tad kyla esminis klausimas – kas tautos elitui įteikė šiuos su Lietuvos statistikos departamentu nieko bendro neturinčius skaičius?

Žinoma, galima būtų suabejoti nuomonės formuotojų kompetencijomis, tačiau jie tam ir yra nuomonės formuotojai, kad kuo daugiau piliečių išgirstų jų poziciją.

Kadangi tokią poziciją palaiko ir tokias pačias nuomones reklamuoja politikai, pavyzdžiui, Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, kurio Informatikos ir ryšių departamentas teikia duomenis Statistikos departamentui, tikėtina, kad tie skelbiami skaičiai paimti iš kažkokių, galimai slaptųjų dokumentų bazės, apie kurią nežino net pats Statistikos departamentas.

Todėl ekspertai.eu kreipiasi į Vidaus reikalų ministrą ir prašo kuo skubiau pateikti informaciją bei nurodyti instituciją ar asmenį, kuri minėtam elitui – influenceriams – pateikė vėliau masiškai išplatintą informaciją apie šeimose žudomus vaikus nuo Lietuvos nepriklausomybės pradžios, t. y. nuo 1990 m. kovo 11-osios.

P. S.

Andriaus Mamontovo liudijimas

Agnės Grigaliūnienės liudijimas

Justės Arlauskaitės - Jazzu liudijimas

šaltinis: ekspertai.eu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 076

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Algimantas Končius    -  2018-12-03, 20:57

    Rokas Subačius. Stebiu perdaug nereikalingų kalbų eteryje. Tiesa yra paprasta: vaikų teisės=NKVD. Tai nekontroliuojamas valstybinės prievartos organas, galintis be teismo, be kaltės, be įrodymų, be teisės į teisinę gynybą, atimti piliečių laisvę. Taikyti kraštutinę priemonę kuri taikoma tik pavojingiems nusikaltėliams ir tik per teismą laikantis procedūros. Tai diktatūros organas, ir valstybė, turinti tokį organą yra TOTALITARINĖ valstybė. Šituo įstatymu Lietuva, de jure iš demokratinės valstybės tapo totalitarine. Buvo įvesta diktatūra. Kuriai dar ir buvo išanksto ruoštasi, nes iškart ėmė aktyviai veikti – buvo pasiruošta. Kadangi ta diktatūra buvo primesta iš išorės tai prilygsta intervencijai. Seimo nariai, balsavę už šį įstatymą, tuo labiau jį stūmę – apgalvotai ar iš kvailumo, tapo koloborantais, Tėvynės išdavikais ir fašistais. Tiesa juodu ant balto yra tokia. O visa kita, pezaliojimai, demogogijos ir išvedžiojimai. Neverti nieko.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Amoreta    -  2018-12-04, 00:14

    Žvaigždutės nustokit klaidinti žmones,čia jums kaip vyrusas prie lūpų prilipo,”biškutis smurto galima” čia kalbama apie dar didesnį smurtą,kuris gali būti nepelnytas ir negrįžtamai pažeistos sužalotos šeimos tiek vaikams traumą,tiek tėvams ,chaoso visur ir krūvos išlaidų visiems.Daugiausia nesupratimo ,smerkimo ir pykčio turi tie kurie patys vaikų neturi ir nieko dar tuo klausimu nenuveikė kad būtų geriau.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. anoniminis    -  2018-12-04, 04:24

    Paskaičiuotų kiek Lietuvoje garbaus amžiaus žmonių per metus yra NU ŽU DO MA atskirai (kiekvienai įstaigai joje įvykdytų žmogžudysčių skaičius) konkrečiose slaugos įstaigose su visokiais psichotropiniais vaistukais, gyvą žmogų 100k smarkiau už ligą ėdančiais antibais ir pan. bei kiek artimoj aplinkoj tokio amžiaus ir slaugomų žmonių kenčia ir miršta dėl smurto, tai jiems visiems dingtų noras išradinėt neaiškias ir iš nežinia kur atsiradusias statistikas apie vaikus. Atlikę tyrimus užspringtų nuo nuo fakto, kad tik vienetuose slaugos įstaigų pacientai tikrai miršta sava mirtim (niekam nesistengiant jų nužudyt), užspringtų ir nuo skaičių bei suvokimo, kad tai vyksta tyliai su tyliu skvernelių ir viešai nesiskelbiančių valdžiažmogių palaiminimu. Kartu šios garsenybės padarytų didelę paslaugą visuomenėi: jų dėka būtų atliktas pirmas tokio pobūdžio tyrimas Lietuvos istorioje, atsirastų pirmoji tokia statistika ir būtų išjudintas didžiulis šaršalynas, kurio pasekoje ne viena giltinė su baltu chalatu sėstų teisiamųjų suolan, ne viena globos ar slaugos įstaiga būtų uždaryta ir jos vadovai būtų šaukiami atsakomybėn už tai, kam vykti po jų nosimis leido bei atsirastų didesnė tikimybė, kad garbaus amžiaus ir ligoti žmonės mūsų visuomenėje pataps matomi ir priimami, gerbiami ir, kad bus daroma kas reikia, kad smurtas prieš juos ir jų diskriminacija mažėtų iki visiško išnykimo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...