infa.lt

Vaikai negali būti įkaitais, kai specialistams trūksta žinių

03 gruodžio
13:33 2018

Ugnius Kiguolis

Netylant kalboms apie Vaikų teisių apsaugos įstatymą, aiškiai išdėstysiu savo poziciją ir aš.

Taip, aš tas, kuris protestuoja prieš įstatymą, poįstatyminius aktus, tas, kuriam grėsmių lygių vertinimo lentelės ir jas ruošę pseudo specialistai kelia susirūpinimą jų adekvatumu.

Aš tas, kurį sisteminė žiniasklaida vadina norinčiu sugrąžinti smurtą tamsuoliu. Kad apsiginčiau nuo visiško melo ir propagandos norėčiau pasakyti, kas iš tikro yra radikaliai taisytina įstatyme ir poįstatyminiuose aktuose.

Negali būti parašyta juodu ant balto absoliučios nesąmonės, kurias pagal įstatymo raidę taikytų tokie pseudo specialistai kaip Ismailovas ir co. Negali būti jokių spekuliacijų, kad už tai ir tai niekas neatiminėja ir neatiminės vaikų, kai priešingai yra parašyta pačiam įstatyme.

Svarbiausia, mano manymu, turėtų būti neinterpretuojama bet kaip (t.y. nepalikta laisvė neišprusimui ir demagogijai), tai vaikų nepriežiūros sąvoka.

Vaiko nepriežiūra apskritai yra slidžiai suvokiamas reikalas. Yra vaikų besimokančių tik namuose ir laikančių tik mokyklos atsiskaitymus. Yra ir tokių, kurie į tai kas reikalinga jų vaikui žiūri kitaip ir mokina kitus dalykus, nei gali pasiūlyti mokykla. Yra vaikų, kuriuos mokint gali kiek nori ir ką nori, jie mokysis dvejetais, – ir visa tai nesuvokiančių darbuotojų bei abstrakčiai parašyto įstatymo dėka gali būti užskaitoma kaip nepriežiūra.

Tas pats medicinos srityje, vieni šventai įtikėję farmakologinių preparatų stebuklinga galia, gali įsivaizduoti, kad nesilankanti pas gydytojus šeima (tas netgi parašyta tiesiai juodu ant balto dabartinėse grėsmių vertinimo lentelėse), nevartojanti tablečių, ir neskiepijanti vaikų – yra kažkokia neprižiūrėta šeima. Tiek gydytojams, tiek vaikų teisių specialistams gali būti toli iki žinių, kurias turi tėvai. Ypač, kai cheminė medicina jau šimtmečiais bando nuneigti alternatyvios medicinos teikiamą naudą ir vis nesėkmingai.

Visa tai gali tapti prievartos įrankiu pas papirktus ar mažai ką apie sveikatą suvokiančius „specialistus”. Vaikai negali būti įkaitais, kai specialistams trūksta žinių. Ypač rajonuose.

Tas pats su finansais. Jokiu būdu negali vaikai būti atimami, jei šeima dėdama visas išgales duoda vaikui tiek, kiek gali. Vieni gali pirkti drabužius ir daiktus tik iš Humanos, kiti iš Versace. Ir dar didžiulis klausimas, kuris vaikas realiai yra labiau prižiūrėtas ir mylimas.

Net apie mityba tas pats. Darželiuose, mokyklose vaikai gali ir turi teisę negerti pieno, nevalgyti kotletų, dešrelių, sintetinių saldumynų. Kas auklėtojoms ir kitiems mažai ką besuprantantiems gali atrodyti taip, kad vaikas nieko nevalgo, gal turi kokių sutrikimų, gal šeima nesirūpina, neprižiūri. Negali būti jokių interpretacijų šia tema.

Ne pseudo specialistams kištis į žmonių privatumą ir vertinti tai, ko patys gali ir nesuprasti.

Galiausia norisi paaiškinti, kad mitinge dalyvavusieji ir įstatymui besipriešinantys, bei pataisas kuriantys jokiu būdu nėra už smurtą ar jo sugrąžinimą.. Visi mes už bausmes, atitinkančias nusikaltimo sunkumą.

Taip, be abejo, negalima pliaukšnoti per ranką, bet taip pat negalima už tai ardyti šeimų. Kaip ir negalima eiti ne per perėją, o už tai sodinti į kalėjimus.

Tie, kas bent kiek supranta apie ką aš čia, prašau dalintis.

Visų mūsų aktyvumas šiose temose gali nulemti ateitį, kokioje gyvensime.

Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 360

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. LIETUVOJE BUS ĮVESTA KARINĖ PADĖTIS.    -  2018-12-06, 04:05

    Aš mokiausi prastokai, su dvejetais truputį, užaugęs aš galėsiu, polycynykū būti…..

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....