infa.lt

Vis daugiau Seimo narių nebodami politinio spaudimo atsigręžia į šeimą

28 lapkričio
10:59 2018

Rimantas Dagys

Vakar, konservatorių frakcijos Seime narys, Rimantas Dagys, Facebook socialinio tinklo paskyroje parašė tokį pranešimą:

Šiandien TS-LKD Prezidiumas įpareigojo LR Seimo narius priklausančius TS-LKD partijai iš esmės atsiimti parašą po Vaiko teisių pagrindų įstatymo projektu.

Gerbiu kolegų nuomonę, bet kaip LR Seimo narys, kaip LR Seimo Šeimos ir vaiko gerovės pakomitečio ir grupės Už šeimą pirmininkas to nedarysiu.

Manau pataisų svarstymas reikalingos pakeisti įstatymą, paverčiant jį palankesniu šeimai įstatymu. Galima visada ieškoti kas kaltas, kad taip atsitiko Kaune, bet tai turi neužgožti pagrindinių principų ir kiekvieno mūsų įsitikinimų.

Jau šeštą kadenciją esu Seime ir čia dirbdamas visada maniau, kad opozicijoje esančių Seimo narių pareiga ne tik kritikuoti, bet ir konkrečiai dirbti žmonėms. Tikiuosi dirbti kartu su Jumis, nešvaistydamas laiko ne tiek svarbiems užsiėmimas.

infa.lt komentaras:

Facebook socialiniame tinkle šiuo pranešimu masiškai dalijasi jo naudotojai, atvirai džiaugdamiesi tuo, kad Seime pagaliau atsiranda politikai, išdrįstantys atvirai pasisakyti už šeimos vertybes ir interesus, ko, prisipažinkime, iki šiol labai trūko Lietuvos vidaus politikoje. Primename, kad jau 58 Seimo nariai pasirašė registruojant naujas „vaikų teisių” įstatymo pataisas, kurių iniciatorius buvo Mindaugas Puidokas.

Vytauto Sinicos komentaras Facebook tinkle:

Rimantui Dagiui kaip ir kitiems TS-LKD partijos nariams pateiktas ultimatumas – atsiimti parašus po vaiko teisių įstatymo pataisomis stabdančiomis vaikų atiminėjimą, arba bus svarstomas jų šalinimas iš partijos. Galioja visiems, bet Sergėjus Jovaiša su Irena Haase jau vakar pasiskelbė, kad yra ‘suklaidinti’ ir parašus atsiėmė, nuolankiai paklusdami pirmininko terorui. Taigi sprendimas iš esmės pritaikytas vienam Dagiui. Apie tariamą pažiūrų įvairovę ir laisvę daug skiedusi partija galutinai sugniaužia bet kokią pažiūrų laisvę savo viduje.

Einu į TS-LKD partijos svetainę pasižiūrėti, kas tie dvasios ubagai, balsavę už tokį niekingą antidemokratinį sprendimą. O TS-LKD svetainė man kaip tyčia meta naujieną, kad „DABAR YRA PATS GERIAUSIAS METAS PRISIJUNGTI PRIE MŪSŲ”. Gyvenimas pilnas ironijos. Dabar kaip tik yra geriausias metas išeiti.

Brangūs draugai konservatoriai, krikdemai, tautininkai ir visi kiti, vienaip ar kitaip esantys šioje partijoje. Daug gražių žodžių pasakyta apie tai, kad nors ir koks žlugęs leftistas būtų partijos pirmininkas, partijoje yra pilna padorių, garbingų, Lietuvą mylinčių ir sąžinę turinčių žmonių. Dabar pasimatys, kiek tie žodžiai verti. JEIGU Rimantas Dagys neatsiims to parašo, o aš tikiu, kad jis turi savigarbos ir jo neatsiims. JEIGU dėl to jis bus išmestas iš partijos ar frakcijos. JEIGU po jo išmetimo jūs liksite toje partijoje ir frakcijoje lyg niekur nieko, lyg nebuvo ką tik sutryptos visos vertybės ir principai, kuriais ta partija, o kartu ir jūs deklaratyviai (?) rėmėsi, gražiai kalbėdama/-i apie pagarbą Konstitucijai, šeimai, moralei, Bažnyčiai, tradicijoms, privatumui, antikomunizmui ir t.t. Tokiu atveju, nebebus jokio pagrindo daugiau laikyti, kad esate garbingi daugiau nei žodžiais. Jūs ir aš – visi dabar tą žinome.

P.S. būsiu dėkingas už pavardes prezidiumo narių, balsavusiųjų už tą antivalstybinį ir antidemokratinį sprendimą. Tauta (ir partija) turi žinoti savo budelius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 033

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. anoniminis    -  2018-11-28, 11:57

    Nieko jie neatsigręžia. Tiesiog po naujų vaikų grobimo įstatymų darbingi pradėjo masiškai emigruoti. Dar pamatė statistiką, kiek nuo Liepos mėn., yra, o tiksliau nėra naujų nėštumų, tai ir pamatė kurioje srityje gali pasisemti populizmo.
    Įdomu ar avinai patykės? Manau taip, nes kitaip nebūtų avinais.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Dainius    -  2018-11-28, 13:13

    Na va beik visuose seimo rinkimuose balsuodavau už konservatorius. Nuo sekančių rinkimų reiks jau kitaip balsuoti.
    Dar prieš kelias dienas, vidiniame partijos balsavime, pasirenkant savo kandidatą į prezidentus, šios partijos prezidiumas išdidžiai kartojo jog šis įvykis yra tikra „Demokratijos Šventė”.
    Tereikėjo praeiti tik porai savaičių ir iš dabartinių partijos prezidiumo veiksmų mes matome jog „Šventė” jau tikriausiai pasibaigė, kaip beje pasibaigė ir „Demokratija” šioje partijoje.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Lena    -  2018-11-28, 20:38

    Ačiū ponams Puidokui ir Dagiui nuo visų mamų. Ačiū Dievui, kad seime yra tokių žmonių.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...