infa.lt

Lapkričio 25 dienos mitingas Vilniuje – „Už Šeimą – STOP vaikų atiminėjimui” [Video]

26 lapkričio
04:25 2018

Lapkričio 25 dieną prie Seimo vyko visuomenininkų organizuotas mitingas „Už Šeimą – STOP vaikų atiminėjimui„, į kurį susirinko žmonės iš visos Lietuvos. Mitinge dalyvavo apie 3000 žmonių, susirinkusių iš įvairių Lietuvos miestų, tame tarpe ir keletas Seimo narių, kurių pasisakymus galite pamatyti ir išgirsti vaizdo reportaže.Mitingo pagrindinė mintis – sustabdyti valstybės represijas prieš šeimą, kurios pakėlė ant kojų visą šalį.

Beje, šalia buvo surengtas piketas tų, kurie nesutiko su mitingo mintimi ir siekė pavaizduoti, jog mitingo dalyviai nori sugrąžinti fizines bausmes vaikams. Elementariai svajoja, kad „būtų sugrąžintas leidimas mušti vaikus„, kurio, pasak jų oponentų, iš tiesų niekada nė nebuvo Lietuvos įstatymuose, todėl ir grąžinti nėra ko.

Niekada Lietuvoje nebuvo leidžiama mušti nei vaikų, nei suaugusiųjų – smurtas buvo apibrėžtas baudžiamajame kodekse, kaip kriminalinis nusikaltimas. Iš Seimo narių, vykstančio mitingo „UŽ Šeimą“ minčiai prieštaravo Mykolas Majauskas, Tomas Tomilinas ir grupelė juos palaikančių žmonių su plakatais.

O iš Seimo narių, palaikiusių jo organizatorių siekį atšaukti šį įstatymą arba bent jau pradžiai eliminuoti jo normas, leidžiančias bet kokiu pretekstu atimti iš šeimų vaikus, pasisakė Mindaugas Puidokas, Rimantas Dagys, Zbignev Jedinskij ir Naglis Puteikis.

Ir mitingo pradžioje ir jo pabaigoje buvo sudainuota „Šeimos himnu” tapusi daina – „Stipri šeima – stipri valstybė”, kuriai žodžius sukūrė Jolanta Toločkaitė, o įdainavo Jurgita Arelienė, ir kuri, mažiau kaip per savaitę Facebook socialiniame tinkle buvo klausyta 230 tūkstančių kartų.

Vaizdo reportažas padalintas į dalis pagal kalbėjusius žmones, todėl žemiau yra įdėtas grojaraštis iš kurio galėsite pasirinkti kurį epizodą norite klausyti. Pasirinkti galima pačiame video, – kairėje pusėje viršuje, paspaudus meniu.

 

nuotraukų autorius: Gediminas Paplauskas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....