infa.lt

Kanalo robotas pasirengęs nemokamai teistis su bet kuria kompanija už jūsų asmeninių duomenų nutekėjimą

21 lapkričio
10:37 2018

Džošua Brauderis (Joshua Browder) ėmėsi kurti sistemą pakeičiančią teisininkus, kai pradėjo gauti pernelyg daug baudų už neteisingą automobilio parkavimą. Dabar žmonės su jo nemokamos paslaugos pagalba laimi teismuose. O programuotojas turi naują tikslą – privesti prie bankroto kompanijas, kurios kaltos dėl asmeninių duomenų nutekėjimo.

Britui Džošua Brauderiui šiuo metu 21-eri, jis mokosi Stenforde. Prieš trejus metus jis nusprendė sukurti sistemą, kuri be teisininkų pagalbos padėtų bet kuriam žmogui kovoti už savo teises. Pradžioje tai buvo tinklapis DoNotPay, o dabar buvo išleistas papildinys iOS operacinei sistemai.

„Būdamas 18-os aš buvau siaubingas vairuotojas ir gavau apie 30 baudų už automobilio parkavimo taisyklių pažeidimus.. Tada aš sukūriau pirmąją DoNotPay versiją – papasakojo programuotojas Motherboard tinklapiui. Tai pastūmėjo pagalvoti ir apie kitas sritis, kurias galėtų apimti papildinys. Jeigu žmonės apgaudinėjami su baudomis, tikėtina, kad juos apgaudinėja ir dar kažkur“.

2018 metais DoNotPay atsirado proga paduoti ieškinį prieš amerikiečių kreditinių istorijų biurą Equifax, į kurį buvo įvykdytas įsilaužimas, kas lėmė duomenų nutekėjimą. Skandalas palietė milijonus amerikiečių, bet tik 25 000 iš jų pasinaudojo DoNotPay, kad apgintų savo teises, pažymi Busines Insider.

Aš iš tiesų buvau apstulbintas, kai mes ėmėme laimėti 9000 dolerių vertės bylas be advokato pagalbos. Ir supratau, jog, jeigu aš galiu tą Equifax atveju, tai aš galiu laimėti teisme prieš bet ką“, – pasakoja Brauderis.

Britas pasipiktinęs skandalu su Cambridge Analytica ir pasiryžęs susikoncentruoti į teiseną duomenų nutekėjimo srityje. Papildinyje DoNotPay naudotojas su serviso HavelBeenPwned pagalba gali patikrinti kokiose kompanijose įvyko jo asmeninių duomenų nutekėjimas ir paduoti jas į teismą. Teoriškai galima paduoti į teismą Google už duomenų nutekėjimo Google+ nuslėpimą.

„Panašu, jog vieninteliai žmonės, kurie gauna pelną iš duomenų nutekėjimo – tai teisininkai. Aš rengiuosi juos visus pakeisti ir priversti bankrutuoti bet kurią kompaniją, kuri neatsargiai elgiasi su informacija apie savo naudotojus, – sako Brauderis. – Klaidos, kaip ta, kurią padarė Equifax, nešifravusi duomenų, – tai klaida, kurios būtų galėjęs išvengti net studentas. Aš noriu nubausti kompanijas už jų nekompetenciją ir apsaugoti žmones nuo jų duomenų pardavimo“.

DoNotPay šūkis – „Paduok į teismą bet ką vienu mygtuko paspaudimu“. Papildinys užduoda kelis klausimus naudotojui apie jo problemą, prašo pateikti duomens apie jį patį ir atsakovą. Po to programa parengia visus būtinus dokumentus, kuriuos žmogus turi nusiųsti į teismą.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 156

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....