infa.lt

Alkoholio vartojimo sąlygos bus griežtinamos

18 spalio
11:37 2018

perka alkoholį

Vakar Seimo Sveikatos reikalų komitetas posėdyje svarstė tris Seimo narių teiktus Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų projektus.

Atsižvelgdamas į Vyriausybės išvadą, komitetas iš esmės pritarė Seimo nario Pauliaus Saudargo kartu su kitais Seimo nariais teiktam Alkoholio kontrolės įstatymo 18 straipsnio pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIIIP-1575, kuriuo buvo siūloma drausti parduoti alkoholinius gėrimus puodelio tipo pakuotėse su nuplėšiamais dangteliais ir griežčiau reglamentuoti alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančių alkoholinių gėrimų pardavimą, atsižvelgiant į jų stiprumą ir taros dydį.

Komitetas bendru sutarimu patobulino jį, nustatydamas draudimą parduoti alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 22 proc., gamyklų supilstytus į taures, stiklines ir/ar kitą gėrimams tiesiogiai vartoti skirtą tarą. Tai yra, alkoholiniai gėrimai, supilstyti taurės-stiklinės tipo taroje, kuriuos nusipirkus galima čia pat už kampo patogiai ir išgert, jau nebebus parduodami. Įstatymo įsigaliojimas numatomas 2019 m. liepos 1 d., iki to laiko įstatymo projektą reikės notifikuoti Europos Komisijai ir Pasaulio prekybos organizacijai.

Komitetas iš esmės pritarė Seimo narės Astos Kubilienės kartu su kitais Seimo nariais teiktam Alkoholio kontrolės įstatymo 28 straipsnio pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIIIP-1666, kuriuo siūloma drausti gaminti ir (ar) parduoti maisto produktus, žaislus ir kitas prekes, skirtas vaikams ir paaugliams, kurių dizainas imituoja alkoholinius gėrimus ir (ar) jų tarą, tik nukėlė įstatymo įsigaliojimą į 2019 m. gegužės 1 d., nes iki to laiko įstatymo projektą reikės notifikuoti Europos Komisijai ir Pasaulio prekybos organizacijai, taip pat Vyriausybė ar jos įgaliota institucija turės priimti šio įstatymo įgyvendinamuosius teisės aktus.

Taip pat komitetas svarstė Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio kartu su kitais Seimo nariais teiktą Alkoholio kontrolės įstatymo 18 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą Nr. XIIIP-1560, kuriuo siūloma griežčiau reglamentuoti alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančių alkoholinių gėrimų pardavimą, atsižvelgiant į jų stiprumą ir taros dydį, ir, atsižvelgdamas į Vyriausybės išvadą, Europos teisės departamento prie Teisingumo ministerijos, Seimo kanceliarijos Teisės departamento, Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos pastabas bei pasiūlymus, kurį bendru sutarimu grąžino įstatymo projektą iniciatoriams tobulinti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 169

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....