infa.lt

Rusijos GRU nervingai rūko kamputyje: Kinija eksportuoja elektroniką į JAV su čipais-šnipais

05 spalio
00:00 2018

JAV žvalgybos tarnybos aptiko, jog Kinijos karinė žvalgyba pasinaudojo kompiuterine įranga, tiekiama į Jungtines Valstijas, špionažui. Apie tai rašo „Bloomberg“ su nuoroda į nuosavus šaltinius.

Operacijos metu, kurią jau pavadino stambiausiu iš žinomų valstybiniu kiberšpionažu istorijoje, į motinines plokštes, skirtas amerikiečių kompanijoms buvo įtaisomi ryžio grūdo dydžio čipai, sugebantys perimti duomenis ir pagal komandą įdiegti į serverius kenksmingą kodą.

Dar 2015 metais Apple ir Amazon kompanijos aptiko šnipinėjimo įrangą savo įrenginiuose. Po vidaus tyrimo korporacija kreipėsi į JAV valdžią.

Bloomberg duomenimis, čipų-šnipų atsiradimas siejamas su kompanijos Super Micro Computer Inc., registruotos San Chosė mieste, laikomame Silicio slėnio sostine, komplektuojančių dalių tiekėjais. Ši kompanija aktyviai dirba su kompanijomis iš KLR ir ji turi 900 klientų iš 100 pasaulio šalių.

Nežiūrint į tai, kad Apple ir Amazon neigia agentūros šaltinių pranešimus, kai kurios detalės iš Bloomberg publikacijos patvirtinamos netiesioginiais įrodymais. Pavyzdžiui, 2015 metais Apple nutraukė bendradarbiavimą su Super Micro, paaiškinusi tai nedideliu saugumo incidentu. 2017 Amazon paskelbė apie išaikintas saugumo spragas Super Micro produktuose. Šiuo metu nuo šios kompanijos įrangos atsikrato socialinis tinklas Facebook, o amerikiečių spectarnybos vykdo kinų kolegų veiksmų tyrimą.

Anksčiau JAV viceprezidentas Maikas Pensas (Mike Pence) pareiškė, kad rusų įsikišimo bandymai atrodo tik blankūs šešėliai to, ką išdirbinėja Kinija. Tuo pačiu Pensas rėmėsi JAV žvalgybos duomenimis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 230

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...