infa.lt

VMVT – afrikinis kiaulių maras nustatytas ir Belgijoje

16 rugsėjo
13:32 2018

nuotr.: vmvt.lt

Rugsėjo 14 d. Belgijos atsakinga institucija oficialiai informavo Europos Komisiją ir kitas Europos Sąjungos valstybes apie pirmą afrikinio kiaulių maro (AKM) atvejį, nustatytą šioje šalyje. Liga patvirtinta ištyrus dvi dėl AKM nugaišusių šernų liekanas.

„Pagal Belgijos kolegų pateiktą informaciją, aptiktos šernų gaišenos yra suirusios, tad spėjama, kad gyvūnai galėjo nugaišti maždaug prieš mėnesį. Tai pirmasis AKM atvejis centrinėje Europoje, apie 1 tūkst. kilometrų nutolęs nuo artimiausių AKM židinių, nustatytų Čekijoje. Tai tik dar kartą patvirtina, kad ligos valstybių sienų nepripažįsta ir dėl neatsakingos žmonių veiklos gali plisti žaibišku greičiu didžiulėse teritorijose. Tad dar kartą noriu pabrėžti biologinio saugumo svarbą ūkiuose, nes kol kas tai vienintelė priemonė, galinti apsaugoti nuo ypač pavojingos ir agresyviai plintančios ligos“, – pabrėžia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, Belgijoje patvirtinti AKM atvejai nustatyti pasienyje su Prancūzija ir Liuksemburgu, siena su Vokietija yra maždaug už 65 km. Kol kas AKM židinių šio regiono kiaulių laikymo vietose nėra nustatyta. Afrikinis kiaulių maras Belgijoje istoriškai nebuvo registruotas nuo 1985 metų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 49

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...