infa.lt

Galutinai įteisintas gimdymas namuose

29 birželio
11:00 2018

Gimdymas namuose:

Seimas įteisino gimdymo priežiūros paslaugas namuose, suteikė slaugytojams ir akušeriams daugiau funkcijų ir atsakomybės, įtvirtino slaugos praktikos ir akušerijos praktikos valdymo pagrindus bei išplėtė slaugytojų ir akušerių teises. Už tai numatančias Slaugos praktikos ir akušerijos praktikos įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-1946(3) balsavo 75, prieš buvo 4, susilaikė 34 Seimo nariai.

Įstatyme įteisinta gimdymo priežiūros paslauga namuose, kai nėra didelės rizikos nėštumo veiksnių, ir nustatytas šios paslaugos teikimo modelis. Akušerių teisės išplėstos, suteikiant teisę sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka teikti gimdyvei gimdymo priežiūros paslaugas namuose, kai nėra didelės rizikos nėštumo veiksnių.

Tokias paslaugas galės teikti akušeris, dirbantis asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, turinčioje licenciją, suteikiančią teisę teikti gimdymo priežiūros paslaugas namuose. Sutartį dėl minėtos paslaugos teikimo pacientė su sveikatos priežiūros įstaiga sudarys vadovaudamasi Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo nuostatomis dėl informuoto paciento sutikimo.

Galiojantis teisės aktas papildytas nuostata, reglamentuojančia, kad šio įstatymo paskirtis – nustatyti ne tik bendrosios praktikos slaugytojų ir akušerių, bet ir išplėstinės praktikos slaugytojų profesinės kvalifikacijos įgijimą, praktikos sąlygas, teises, pareigas ir atsakomybę, slaugos praktikos ir akušerijos praktikos valdymą. Nustatyta, kad bendrosios praktikos slaugytojų, išplėstinės praktikos slaugytojų ir akušerių kompetenciją nustato sveikatos apsaugos ministras.

Įstatyme įtvirtinta teisė slaugytojams teikti medikamentinę pagalbą būtinosios medicinos pagalbos atvejais. Akušeriams suteikta teisė skirti ir išrašyti vaistus (vaistinius preparatus), kurių sąrašą ir šių vaistų skyrimo sąlygas nustatytų sveikatos apsaugos ministras.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 79

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Algirdas    -  2018-06-29, 13:22

    „Tokias paslaugas galės teikti akušeris, dirbantis asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, turinčioje licenciją, suteikiančią teisę teikti gimdymo priežiūros paslaugas namuose. Sutartį dėl minėtos paslaugos teikimo pacientė su sveikatos priežiūros įstaiga sudarys vadovaudamasi Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo nuostatomis dėl informuoto paciento sutikimo.”

    O patys tėvai jau negalės laisvai pasirinkti ar visai nepasirinkti žmogaus kuris priims jų kūdikį? Turiu minty bet kurio žmogaus, ne tik turinčio, taip vadinamą, superstą licenziją? Ar tai reiškia, jog tas gimdymo būdas kuris puikiausiai veikė begalę metų iki pat šių laikų dabar jau uždraustas? Apie kokią laisvę bei pažangą mes sapaliojam jeigu net mūsų vaikai mums nepriklauso? Mes gyvename fašizme, pačiame siaubingiausiame fašizme kurį patys sukūrėme ir palaikome, dažnai to net patys nepastebėdami.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...