infa.lt

Seimas po svarstymo pritarė siūlymui įteisinti gimdymą namuose

26 birželio
17:34 2018

paveikslėlis

Seimas, 67 parlamentarams balsavus už, 7 – prieš ir 23 susilaikius, po svarstymo pritarė Slaugos praktikos ir akušerijos praktikos įstatymo pataisų projektui Nr. XIIIP-1946(2), kuriuo siekiama įteisinti gimdymo priežiūros paslaugas namuose, suteikti slaugytojams ir akušeriams daugiau funkcijų ir atsakomybės, įtvirtinti slaugos praktikos ir akušerijos praktikos valdymo pagrindus bei išplėsti slaugytojų ir akušerių teises.

Įstatyme siūloma įteisinti gimdymo priežiūros paslaugą namuose, kai nėra didelės rizikos nėštumo veiksnių, ir nustatyti šios paslaugos teikimo modelį. Siūloma išplėsti akušerių teises, suteikiant teisę sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka teikti gimdyvei gimdymo priežiūros paslaugas namuose, kai nėra didelės rizikos nėštumo veiksnių.

Tokias paslaugas galėtų teikti akušeris, dirbantis asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, turinčioje licenciją, suteikiančią teisę teikti gimdymo priežiūros paslaugas namuose. Sutartį dėl minėtos paslaugos teikimo pacientė su sveikatos priežiūros įstaiga sudarytų vadovaudamasi Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo nuostatomis dėl informuoto paciento sutikimo.

Įstatymo projektu taip pat siūloma papildyti galiojantį teisės aktą, nurodant, kad įstatymo paskirtis – nustatyti ne tik bendrosios praktikos slaugytojų ir akušerių, bet ir išplėstinės praktikos slaugytojų profesinės kvalifikacijos įgijimą, praktikos sąlygas, teises, pareigas ir atsakomybę, slaugos praktikos ir akušerijos praktikos valdymą. Siūloma, kad bendrosios praktikos slaugytojų, išplėstinės praktikos slaugytojų ir akušerių kompetenciją nustato sveikatos apsaugos ministras.

Įstatyme numatyta teisė slaugytojams teikti medikamentinę pagalbą būtinosios medicinos pagalbos atvejais. Siūloma akušeriams suteikti teisę skirti ir išrašyti vaistus (vaistinius preparatus), kurių sąrašą ir šių vaistų skyrimo sąlygas nustatytų sveikatos apsaugos ministras.

Projektą nuspręsta svarstyti skubos tvarka.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 82

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...