infa.lt

JAV muitai pasauliui: rengiamos atsakomosios priemonės

02 birželio
01:01 2018
Trampas, Junkeris ir Putinas

infa.lt montažas

„Nepriimtinais“, „klaidingais“, „absurdiškais“ pavadino Prancūzija, Kanada ir Meksika Jungtinių Valstijų sprendimą įvesti muitus metalų eksportui iš šių šalių. Telefono pokalbyje su Donaldu Trampu (Donald Trump), Prancūzijos lyderis Emanuelis Makronas pagrasino „ryžtingu ir proporcingu atsaku“, už „neteisėtas priemones“. Tą pačią poziciją išsakė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jean-Yves Le Drian.

„Tai griežtas ir nepriimtinas sprendimas. Tai klausimo sprendimas iš jėgos pozicijų. Tačiau reikalai pasaulyje, tarptautiniai santykiai, nesprendžiami tokių įstatymų plotmėje. Tarptautiniai santykiai – tai ne Tolimieji Vakarai. Mes nenorime prekybinio karo. Ir mes galvojame, jog prezidento Trampo vykdoma agresyvi izoliacionistinė politika turi kažkada baigtis“, – pasakė jis.

Vašingtono priemonės pažeidžia Susitarimo apie Šiaurės Amerikos laisvos prekybos zoną, taisykles“, – pareiškė Otava, papildžiusi, jog jos bus užginčytos PPO.
„Pasakysiu aiškiai: šie tarifai absoliučiai nepriimtini“, – pakomentavo situaciją Kanados premjeras Justin Trudeau. Šalies finansų ministerija anonsavo eilę kontrpriemonių, įvairiausių JAV prekių atžvilgiu – nuo metalo produkcijos iki viskio ir klevų sirupo.

„Tai apribojimas 16 milijardų 600 milijonų Kanados dolerių sumai. Tai plačiausio masto veiksmai prekybos sferoje, priimti Kanados pokario epochoje“, – paaiškino Kanados užsienio reikalų ministrė Chrystia Freeland.

Neliko nuošalyje ir Meksika, kurios valdžia taip pat pasisakė prieš „neteisingą JAV sprendimą“. Šalies ekonomikos ministras Ildefonso Guachardo pasisakė sekančiai: „šiandien mes skelbiame apie veidrodinių priemonių priėmimą, kurios padarys įtaką užsienio prekybo sapyvartai su Jungtinėmis Valstijomis“.

Apie tai, jog Europos Sąjunga vieningu frontu stos prieš protekcionistinę Valstijų politiką, įspėjo Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Simetriškas ir asimetrines atsakomąsias priemones rengia ir Europos komisija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 98

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......