infa.lt

Game over Graikijai

28 birželio
10:22 2015

rua.gr

paveikslėlis

€uro-grupė Briuselyje atsisakė patenkinti Graikijos prašymą mėnesiui atidėti pagalbos programos išplėtimą, kad graikų tauta galėtų ramiai ateiti į referendumą š.m. liepos 5 dieną ir nuspręsti ar jai verta tęsti šią programą kreditorių sąlygomis.

Kas reiškia – kad referendumo idėja automatiškai prarado prasmę. Pagalbos programa automatiškai nustos veikti antradienio naktį, t. y. Birželio30 dieną.

Janis Varufakis savo komentare pastebėjo – “Atsisukusi nugara į mus €uro-grupė savo autoritetą nusmukdė iki žemutinės ribos”.

Vokietijos finansų ministras Wolfgang Schaeuble užtikrino visuomenę, jog €uro-zona padarys viską , kas įmanoma, kad kovoti su finansinės krizės rizika iš Graikijos – “Mes padarysime viską, kad, kovoti prieš bet kokią įmanomą užkrėtimo grėsmės galimybę”.
„Derybų procesas, deja, pasibaigė, kaip ir programa Graikijai“, – konstatavo €uro-grupės pirmininkas Jeroen Deysselblum.

Europos Centrinio banko valdytojų Taryba susirinks į ekstra pasitarimą sekmadienį (šiandien), kad įvertinti likvidumo sąlygas graikų bankuose ir nuspręsti – ar verta padidinti prieinamo finansavimo lubas per ypatingojo likvidumo palaikymo mechanizmą (ELA).

Tuo atveju, jeigu 7,2 milijardo €urų kredito, būtino šaliai, kad atsiskaityti už skolas, iki birželio30 dienos nebus gauta – Graikija skelbia defoltą ir, kaip sakoma, padėk Dieve…

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 209

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. ne graikas    -  2015-06-28, 10:58

    ir visiškai nesistebiu tuo, ką padarė minima eurogrupė. Jie negalėjo leisti graikams laisvai vykdyti referendumo ir išreikšti savo nuomonę, kurią būtų sužinojęs visas pasaulis ir ko jau nebepavyktų nuslėpti. Tad tai buvo visiškai dėsninga pabaiga. Bet vis tiek palaikau graikus ir tikiu, jog jie atsikels dar ne kartą, kaip atsikėlė Argentina (ne kartą). Ir bus tikrai laisvi,

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...