infa.lt

Muammaras Kaddafis sušelpė Sarkozy rinkiminę kampaniją – pastarasis vėliau „atsidėkojo“ užpuldamas Libiją

23 gegužės
21:43 2018
Muammaras Kaddafis Nikolas Sarkozy

20074 gruodžio 10. | AFP

Buvęs Libijos vadovo Muammaro Kadafio patarėjas Béchir Saleh, pirmą kartą patvirtino, jog Nikolas Sarkozy vis tik gavo pinigų iš Libijos vyriausybės savo rinkiminei 2007 metų kampanijai Prancūzijos prezidento pareigoms užimti, praneša Le Nouvel Observateur.

Šitą prisipažinimą buvęs aukštas Libijos pareigūnas paviešino Prancuzijos TV kanalo „France 2“ programos Cash Investigation metu. Kaip pažymima, pradžioje atsakinėjęs į vedančiosios Elise Lucet klausimus, Saleh pareiškė, jog „neturi jokios informacijos“ apie galimą Sarkozy prezidentinės kampanijos finansavimą. Tačiau tolesnio pokalbio eigoj patvirtino, jog „piniginės perlaidos buvo vykdomos buvusio Libijos karo žvalgybos direktoriaus Abdallah Senoussi pagalba“, pasinaudojant atitinkamu „kanalu“ Libijos finansų Ministerijoje.

Muammaras Kaddafis turėjo išskirtą specialų biudžetą asmenims, kuriuos jis norėjo palaikyti“, – prisipažino Libijos funkcionierius, patikslinęs, jog šiems tikslams buvo prieinami 350 milijonų dolerių.

 

Après des années de silence, Béchir Saleh, l’homme qui murmurait à l’oreille de Kadhafi accepte de recevoir l’équipe de de Cash. « Affaire Sarkozy – Kadhafi : soupçons sur des millions », un film de Nicolas Vescovacci ➡️ Demain à 20h55 sur

— CASH INVESTIGATION (@cashinvestigati)

Leidinys primena, jog kovo mėnesį buvusio Prancūzijos prezidento Nikolo Sarkozy atžvilgiu buvo pradėtas tyrimas įtariant „pasyvia korupcija“, neteisėtu rinkiminės kampanijos finansavimu ir lėšų š Libijos valstybinio biudžeto nuslėpimu .

Dokumentai, liudijantys apie Libijos vyriausybės finansinę paramą rinkiminei Sarkozy kampanijai, buvo aptikti Mediapart informacinio leidinio dar 2012 metų gegužę. 2016 metų lapkritį franko-libių kilmės verslininkas Ziad Takieddine patvirtino, jog jis asmeniškai perdavė 5 milijonus dolerių grynais iš Tripolio į Paryžių, kad pradžioje perduotų juos Claude Guéant, o vėliau Nikolui Sarkozy, tuo metu buvusiam Prancūzijos vidaus reikalų ministru.

infa.lt primena, jog 2011 metais kovo 19 dieną Prancūzija pirmoji iš Vakarų valstybių atakavo ir faktiškai pradėjo karą Libijoje, kurio metu ši valstybė buvo visiškai sugriauta, o jos vadovas Muammaras Kaddafis paprasčiausiai nužudytas be jokio teismo ir tyrimo. Vėliau prie Prancūzijos prisidėjo JAV, Kanada, Britanija, Italija. Vėliau Danija, Norvegija, Ispanija. Vokietija siųsti savo karius atsisakė, dėl ko niekada vėliau nesigailėjo.

Karti ironija, Libijos užpuolimas buvo pavadintas „Aušros odisėja“ (Odyssey Dawn)

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 126

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....