infa.lt

Prezidentas Rolandas Paksas: Vienintelis dalykas, ko dar bijo valdžia, yra Tauta

16 gegužės
01:02 2018

Rolandas Paksas

Europarlamentaro, buvusio šalies prezidento Rolando Pakso paskelbta žinia, kad jis su bendraminčiais kuria naują visuomeninį judėjimą, sukėlė paniką oponentų stovykloje. Pasak paties R.Pakso, judėjimas priims visus, kuriems aktuali tautinės valstybės idėja. Todėl toks Tautos vienijimas yra pavojus politikams netekti seniai uzurpuotos valdžios.

– Politologai, oponentai ir net kai kurie jūsų partijos nariai prabilo, kad steigdamas naują visuomeninį judėjimą suskaldysite „Tvarką ir teisingumą“. Bet tikriausiai jūsų tikslai yra visiškai priešingi? – „Vakaro žinios“ teiravosi Rolando PAKSO.

– Kalbos, gandai apie skaldymą yra skleidžiami tų, kurie sunerimę, kad Lietuvoje atsiras judėjimas, išreiškiantis visos Tautos valią. Ne kažkokios siauros grupelės žmonių, ne grupelės žmonių, uzurpuojančių valdžią, o visos Tautos.

– Kokia bus judėjimo ideologija?

– Pagrindinis tikslas – kad Tauta sukurtų tokią valstybę, kokią būtų negėda palikti ateities kartoms. Tautinę valstybę. Kalbant apie skaldymą, turiu pasakyti, kad judėjimas (jo pavadinimas bus „Šaukiu aš Tautą“) bus viršpartiniu judėjimu. Jį atras ir partijos, palaikančios stiprios nacionalinės valstybės idėją, Tautą, kalbą, mūsų istoriją, mūsų tradicijas, sprendimą neišnykti globalistiniame pasaulyje. Tai bus atviras judėjimas visoms partijoms bei žmonėms. Ir tai nebus maža dalelytė kokioje nors vienoje partijoje. „Tvarka ir teisingumas“ taip pat atras vietą šitame judėjime.

Prieš daug metų, kai dar buvo gyvas šviesaus atminimo Rolandas Pavilionis, kuris partijoje „Tvarka ir teisingumas“ buvo mano pavaduotoju, buvo sukurtas judėjimas. Kartu su partija „Tvarka ir teisingumas“. Tas demokratinis judėjimas ir partija kaip tik papildė vienas kitą. Žmogus, nepriklausomoje Lietuvoje gyvenęs daugiau nei dvidešimt metų, galbūt ir palaikytų vienos ar kitos partijos idėjas, tačiau ne kiekvienas nori ateiti į partiją. O judėjimas kaip tik ir suteikia galimybę dalyvauti nacionalinės valstybės stiprinime. Tad kalbos apie skaldymą yra kalbos tų, kurie tegalvoja apie savo postus. Arba galvoja apie tuos veiksmus, kuriuos šiandien iškelia konservatoriai.

– Turite mintyje savaitgalį per konservatorių suvažiavimą priimtą rezoliuciją?

– Taip. Iš jos akivaizdu, kad konservatoriai nenori tautinės valstybės. Jie nori atiduoti praktiškai viską tarptautiniam globalistiniam kapitalui. Ir kad Lietuva taptų tik vieta, pavyzdžiui, įkurti NATO bazę.

Jei įdėmiai perklausytume konservatorių partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio suvažiavime pasakytų kalbų, taptų akivaizdu, kad jis nebemato vietos mūsų Tautai, mūsų kultūrai, mūsų papročiams, mūsų istorijai. Teliko noras atsiduoti Briuselio vasalams ir absoliučiai išnykti. Partijai „Tvarka ir teisingumas“ – ne pakeliui su tokią poziciją išreiškiančiaisiais. Apie liberalus iš viso jau nebėra ką kalbėti. Todėl kviesčiau tiek „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją, tiek partijos tarybą artimiausiu metu spręsti klausimą dėl išėjimo iš opozicijos, kurią sudaro jau minėti konservatoriai bei liberalai. Ir tapti savarankiškiems. Bei kviesti jau dabartinės kadencijos Seimo narius jungtis prie partijos, kaip sveiko nacionalinio prado.

– Praėjusią savaitę žiniasklaida skelbė, kad kuriate naują judėjimą, todėl traukiatės iš „Tvarkos ir teisingumo“.

– Nieko panašaus. Aš ne tik nesitraukiu, bet kviesiu partijos vadovybę palaikyti šitą idėją. Juk tam ir buvo sukurta partija, kaip tautinės valstybės propaguotoja. Nenorėčiau, kad partija prarastų šitą ideologiją.

– Gal jau yra žmonių, partijų, organizacijų, pareiškusių, kad prisijungs?

– Tai – ne nauja idėja. Birželio 3 d. bus metai, kai dirbame prie programos, įstatų, ideologijos ir kitų konkrečių idėjų. Žmonių yra daug. Šių metų birželio 3 d., manau, įvyks galutinis įforminimas ir eisime pirmyn. Pagal reakciją, kokią sukėlė pasirodžiusi informacija, akivaizdu, kad tiek konservatoriai, tiek kiti tariami valstybininkai yra ištikti panikos. Vienintelio dalyko valdžią uzurpavę politikai dar bijo – Tautos.

respublika.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 288

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Gaja    -  2018-05-16, 10:13

    Ačiū…..

    Atsakyti į šį komentarą
  2. vladimir    -  2018-05-18, 10:04

    MASTANTYS IR MYLINTYS MUS – JISAI TURI VADOVAUTI LIETUVOJE , NES KITAIP MUS PARDUOS TIE , KURIE JI IŠDAVE TADA. DARBO ŽMOGUS PRARADES SVEIKATA LAISVOJE LIETUVOJE-NUPPJOVE 2 KOJAS DARBO VIETOJE-GELEŽINKELIJE, O DARBO SALYGAS IR SAUGUMAS TEN BUVO IR DABAR NE ATITINKA ES REIKALAVIMAMS , NORS MES SENIAI ES VALSTYBE-VLADIMIR MOSKVIČIOV IŠ KAUNO GELEŽINKELIO STOTIES.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....