infa.lt

Mokslininkai atsitiktinai atrado naują priemonę nuo nuplikimo

15 gegužės
01:03 2018

Tyrėjai iš Mančesterio Universiteto vadovaujami Nathan Hawkshaw netikėtai pastebėjo, jog imunodepresantas, kuris jau keletą dešimtmečių išrašomas pacientams po transplantacijų, gali padėti tiems, kas kenčia nuo alopecijos (plaukų slinkimas).

Laboratorinių tyrimų metu mokslininkai atkreipė dėmesį į tai, jog ciklosporinas A stipriai stimuliuoja plaukų folikulus, sumažindamas baltymo, žinomo kaip SFRP1 aktyvumą. Tačiau šie vaistai netiko plaukų slinkimo gydymui dėl pašalinių efektų.

Tada mokslininkai atkreipė dėmesį į kitą junginį, – WAY-316606, darantį poveikį tam pačiam baltymui, ir aptiko, jog jis slopina pastarąjį dar efektyviau.

Jie priėjo išvados, kad anksčiau ši medžiaga niekada nebuvo naudojama preparatuose alopecijos gydymui. Pasak daktaro Nathan Hawkshaw, naujo tipo vaistų atsiradimas, galimai taps plinkančių žmonių problemos sprendimu. Tyrimas publikuotas žurnale PLOS Biology.

Šiuo metu pacientams patiriantiems alopeciją, medicina siūlo ne tiek jau ir daug sprendimų: vienas iš variantų – plaukų pesodinimas, o kitas – medikamentinis gydymas finasteridu ir minoksidiliu arba šių preparatų deriniais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 709

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...