infa.lt

Ką reikėtų paversti įpročiu, norint prailginti savo gyvenimą ir jo kokybę

12 gegužės
01:01 2018

Pasivaikščiojimas

Penkios auksinės taisyklės

Tyrėjai iš Harvardo universiteto (JAV) išsiaiškino, kaip įvairūs sveikos gyvensenos aspektai įtakoja gyvenimo trukmę ir jo kokybę. Mokslininkai išanalizavo dviejų ilgalaikių tyrimų duomenis: Nurses’ Health Study ir Health Professionals Follow-up Study.

Juose dalyvavo 123 219 medicinos darbuotojų, kurie trisdešimt metų buvo reguliariai apžiūrimi specialistų. Per tą laikotarpį mirė 42 167 tyrimo dalyvių, – tyrimo, paskelbto žurnale Circulation autoriai, išstudijavo ryšį tarp jų įpročių ir gyvenimo trukmės.

Rezultate mokslininkai išskyrė penkis pagrindinius dėsnius, tiesiogiai susijusius su ilgaamžiškumu. Pasak tyrėjų, žmogus turi įprasti teisingai maitintis, duoti organizmui fizines apkrovas (sportas, treniruotės), palaikyti sveiką svorį, saikingai vartoti (nevartoti) alkoholį ir atsisakyti rūkymo. Šie penki faktoriai gali suteikti gyvenimo trukmės pailgėjimą daugiau kaip dešimčia metų, teigiama medžiagoje.

Tyrimo duomenimis, tų, kurie nesilaikė nė vienos iš pateiktų taisyklių, gyvenimo trukmė vidutiniškai sudarė 76 metus vyrams ir 79 moterims. Tų gi, kurie prisilaikė šių penkių principų gyvenimo trukmė pailgėjo iki 87 ir 93 metų atitinkamai. Taip pat, pasak mokslininkų, „penkių auksinių taisyklių“ šalininkai 82% rečiau mirdavo nuo širdies-kraujagyslių ligų ir 65% rečiau – nuo vėžio.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 427

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....