infa.lt

STT ir Generalinė prokuratūra prašomos įvertinti G. Landsbergio uošvio įdarbinimo aplinkybes

19 balandžio
13:08 2018
Agnė Širinskienė

Facebook nuotrauka

Seimo narė Agnė Širinskienė, įvertinusi viešoje erdvėje pasirodžiusias ir portalo delfi.lt straipsnyje „Ar tiesą rašė premjero patarėjas? Puodžiuko ir Čijausko versijos skiriasi“ (https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/ar-tiesa-rase-premjero-patarejas-puodziuko-ir-cijausko-versijos-skiriasi.d?id=77730081) paskelbtas aplinkybes bei valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro (ŽŪIKVC) generalinio direktoriaus Sigito Puodžiuko teiginius apie konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio uošvio E. Z. Čijausko priėmimo į darbą aplinkybes, kreipėsi į Generalinę prokuratūrą bei Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Žiniasklaidoje skelbta, kad ŽŪIKVC generalinis direktorius Sigitas Puodžiukas viešai prisipažino, kad „neturėjo pasirinkimo“ įdarbinant E. Z. Čijauską, „buvo priverstas“ tai padaryti, E. Z. Čijausko įdarbinimą susiejo su netiesioginiu spaudimu asmenų, kurie įvardinti kaip „ministerijos atstovai“ ir „aukštesni žmonės“.

Seimo narė Agnė Širinskienė sako, kad valstybės tarnyboje tokie reiškiniai netoleruotini ir prašo teisėsaugos institucijų pradėti ikiteisminį tyrimą: „Iš viešai paskelbtos informacijos yra visos prielaidos įtarti, kad E. Z. Čijauskas į darbą buvo priimtas neįvardintiems aukštiems valstybės tarnautojams galimai prekiaujant poveikiu ir piktnaudžiaujant jiems suteiktais įgaliojimais. Suprantama, kad tokia praktika buvo dažna ankstesnėse vyriausybėse ir panašu, kad TS-LKD partija taip sprendė savo įtakingų politikų šeimos narių įdarbinimo problemas. Tokios, demokratijos principų nepripažįstančioms šalims būdingos, „tradicijos“ Lietuvoje negali būti toleruojamos ir turi sulaukti teisinio įvertinimo“.

Nurodytos aplinkybės leidžia daryti prielaidas, kad įdarbinant E. Čijauską galimai buvo įvykdytos veikos, nurodytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 (Piktnaudžiavimas) ir 226 (Prekyba poveikiu) straipsniuose.

Pasak Seimo narės Agnės Širinskienės, LVŽS siekia, kad šalyje būtų pažabota korupcija ir visos jos apraiškos ne tik valstybės tarnyboje, bet ir valstybės įmonėse.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 137

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....