infa.lt

Arminas Mockevičius. Išgyventi iš MMA – iššūkis ar skurdas? (2)

05 balandžio
11:32 2018
Arminas Mockevičius

Arminas Mockevičius | Facebook nuotr.

Tęsinys, ankstesnė dalis čia:

Jau ketvirto mėnesio pradžia, kai bandau išgyventi iš MMA (minimalus mėnesinis atlyginimas).

Pirmiausiai – tai mėnuo, kai pradėjau visai kitaip žiūrėti į dovanas: senelių, tėvų užaugintas daržoves, netgi pavaišinimą arbata arba pietumis. Pradėjau labiau vertinti šiuos dalykus, kaip ir maistą, kurio ir taip stengiausi nešvaistyti, tačiau dabar ypatingai vertinu ir gerbiu.

Pavasaris suteikia vilčių, kad bus lengviau gyventi – atpigs šildymas, atsiras šviežių daržovių, kurių kainos bus šiek tiek mažesnės ir šiaip atsiras daugiau nemokamų pramogų, taip pat ir visokių žolių priaugs, kurias bus galima suvalgyti ir šiaip gamtoje tiesiog gera būti. Ir aišku, jau liko tik 3 mėnesiai eksperimentui.

Nedžiugina tik tai, kad mėnesį būčiau pradėjęs su 46 eurų skola, nors ji ir mažesnė nei praeitą mėnesį, bet vis tiek didelė. Įsivaizduoju, kaip sunku žmogui, kuris gauna MMA švęsti Velykas, net jei ir neturi išlaidų, ir jas šventi pas giminaičius. Neturėtų apleisti mintys, kad pats tokios šventės surengti negalėtum.

Kita vertus galiu tik pasidžiaugti, kad savo gyvenime įgijau daug žinių apie sveiką gyvenseną, todėl kažkaip išlaikiau sveikatą ir nesusirgau – nereikėjo leisti pinigų vaistams.

Įsitraukiau į šį eksperimentą ir vienu metu taip įsijaučiau, kad vos neturėjau konflikto dėl pinigų, nes susispaudus labai sunku gyventi. Aš tai kaip supratau, galėčiau išgyventi su bulvėmis, kopūstais ir morkomis, bet į eksperimentą įvėliau ir savo merginą, kuri kartais nori ko nors daugiau pvz. veganiško kebabo. O tada mano galvoje pradeda veikti MMA kalkuliatorius, kuris sako, kad to negalime sau leisti, o tada pasidaro labai liūdna, nes tai juk maistas, o ne prabangos prekė arba kažkoks pasilinksminimas.

MMA – iššūkis ar visgi skurdas? (1)

Bet užbaigsiu linksmesne gaida, mat pramogų galima gauti ir už dyką, – visai netyčia atradau, kad Lietuvos bibliotekos išduoda geras knygas už dyką ir tai yra kokybiškos pramogos, kurios suteikia ilgalaikį pasitenkinimą. Jei mokame mokesčius, tai kodėl gi nepasinaudojus mūsų lobynu?

Geros dienos ir mėgaukimės atėjusiu pavasariu!

autorius yra Lietuvos sveikatos ministro A. Verygos padėjėjas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 902

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. MMA 60 %    -  2018-04-06, 00:07

    Junkites i MMA kolektyvini ieskini.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. stumbras    -  2018-04-07, 14:37

    Tai visai nebutina.Yra keliu is tukstanciu pasiulymu teikiami internetae pasirinkti teisingiausia realiausia ir gyventi padoriai.Tai sunku,nes 95% pasiulymu veda i skurda ir pinigu praradima.Siulau mano 5 metus patikrinta buda tapti psichologiskai ir materialiai stipriu zmogumi.Laukiu a.z.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Rasa    -  2018-04-09, 10:54

    KADA Lietuvos parazitai,prastume eura,sumazins kainas arba bus pasodinti i belange.???

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Pigus šildymas    -  2018-08-20, 12:42

    Mokėti už 3-4 kambarių buto šildymą ir kitus patarnavimus iš 2 minimalių atlyginimų, auginant 3 vaikus yra ekstremalus gyvenimas, tiksliau išgyvenimas. Nėra nieko sunkiau, kaip negalėti nupirkti vaikui trokštamą kalėdinę ar gimtadienio dovaną, paruošti skanesnes vaišes. Kiek Lietuvos žmonių jaučiasi nepilnaverčiais, nevykėliais būtent dėl to? Šildymo kainos tikrai yra neadekvačios. Gal kažkaip turėtų būti pririšta prie MMA, kokį maximalų procentą jos galėtų sudaryti, kad liktų ir žmonių poreikiams tenkinti? Žinoma, niekas neįrengs pigaus autonominio šildymo, bet tikrai laimingi, tokį turtinys

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...