infa.lt

Narcisizmas: specifinio tipo proto Žaidimas

03 balandžio
01:01 2018

Narcizas visada su kauke
Slaptasis Narcizas yra pats blogiausias iš visų kokie tik yra narcizų. Kaip nematoma bomba, kurios grėsmės nepamatysi tol, kol ji nepaliks savo destruktyvių žymių.

Yra galybė straipsnių parašytų apie narcizo psichologiją. Priežastis, dėl kurios tai tiek dažnai tiriama yra ta, jog tie, kas turi narcizo požymių, padaro tiek daug žalos savo aplinkinių žmonių psichikoms, atrodytų neturint nė menkiausio suvokimo ką jie daro. Manipuliacijų meistrai, tiesiog įkvepia stebint, kaip nepriekaištingai jie tai daro.

Yra viena, kai tu matai kas ateina, tu matai ženklus ir duodi leidimą save nugalėti. Bet visai kas kita, kai tu to nematai, kas tavęs laukia. Štai kodėl užsislaptinęs narcizas yra visiškai naujo tipo narcizas. Negana to, kad jis tavimi manipuliuoja, priverčia tave jaustis blogai praktiškai dėl visko, nes dėl visko tampi kaltas, bet dar ir tai, jog kai tu suprasi kas vyksta, būsi taip į tai įtrauktas, kad taps sunku atrasti kelią atgal.

Užslėptas narcisizmas yra vienas labiausiai ekstremalių ir žalojančių narcisizmo formų kurių jūs galite sutikti savo gyvenime. Dalykas, kuris juos išskiria iš kitų – yra savotiškas gynybos būdas ir emocinis pažeidžiamumas, atrodytų be jokio išorinio ženklo apie planavimą ir sąmokslų rengimą, ką jie iš tiesų daro. Skirtingai, nei kitos formos, užslėptas narcizas yra kaip nematoma bomba – jis ateina be įspėjimo ir sunaikina viską savo kelyje. 16 aiškių ženklų, kad esate santykiuose su narcizu.

25 užslėpto narcisizmo požymiai

Narcizas yra kažkas tokio, kas padaro žalą jūsų jausmams ir jūsų savigarbai, bet užslėptasis narcisizmas taip pat gali padaryti žalą ir jūsų sveikam protui. Daugelį charakteristikų, būdingų užslėptam narcisizmui yra sunku atpažinti. Kad išlaikytumėt savo savigarbą ir sveiką protą, įsiminkite šiuos ženklus, būdingus kažkam, kas savo narcisizmą laiko paslaptyje.

1. Jie yra labai kritiški. Kadangi jaučiasi labai nesaugūs dėl savęs pačių, jie turi tendenciją būti perdėtai kritiški tiems žmonėms, kurie juos supa. Projektuodami savo pačių silpnybes tiems, kuriuos jie sutinka savo kelyje, jie jus palieka kvailio vietoje, nereikalingais, nereikšmingais.

2. Žavingi, bet jūs tai pamatysite tik tada, kai jie to nori. Labai charizmatiški, kai jie to nori, – užslėptas narcisizmo žavesys pasirodo tik tada, kai jie kažko nori iš jūsų ar iš jus supančių žmonių. Kaip jungikliu, jie gali jį išjungti ar įjungti, bet jis naudojamas tik tada, kai jie ko nors nori iš to žmogaus kurį kalbina.

3. Nesvarbu, kas beatsitiktų, jūs visada jausitės kalti. Kaip bebūtų, jei jūs su juo susidursite ar susiginčysite, narcizas su tokiu meistriškumu išmanipuliuos situaciją, kad jūs paliksite apimti kaltės jausmo ir ir noro atsiprašyti. Užslėptas narcizas puikiausiai žino kaip viską apsukti taip, kad viskas, ką jūs galvojate yra blogai, net tada, kai jūsų pačių sveika nuovoka ir logika sako priešingai. Ši taktika gali būti tokia manipuliatyvi, jog galite pradėti jaustis išeinantys iš proto.

4. Santykiuose su jais, jie jus visada palieka su tuštumos pojūčiu. Nesvarbu, kiek ilgai jūs su juo esate, jūs jaučiatės vieni ir vieniši. Nepriklausomai nuo laiko, kurį kartu praleidžiate, patirties, kuria jūs kartu dalinatės ir artumo, kurio trokštate, – visada jausite, kad kažko trūksta ar kažkas ne taip.

5. Jiems nerūpi tai, – ar jie turi meluoti, vogti ar sukčiauti, kai ko nors nori. Narcizas visus mato tokiu santykiu, kokiu jie jam ką nors gali duoti. Realiai nesirūpinant niekuo daugiau, nei savimi, visi ir viskas yra ne daugiau nei įrankis, padedantis siekti to, ko jie nori gauti iš gyvenimo. Jie nesibodi meluoti, sukčiauti ar net vogti tam, kad pasijausti geresniais, galingesniais, žavingesniais ar turtingesniais.

6. Užsispyrę ar dogmatiški, jie su tuo sutiks tik tuo atveju, jei kažką iš to gaus. Gauti atsiprašymą iš užslėpto narcizo galima tik tada, kai jie kažko iš jūsų nori, arba tai yra jo galutinio žaidimo dalis. Jūs galite su jais ginčytis iki pamėlynavimo, bet net ir tada, kai jūs išgausite atsiprašymą, jis bus tuščias. Tai nereiškia, kad jie gailisi, tai reiškia, kad jie kažko nori iš prisipažinimo, bet ne tai, kad jie tiki esą neteisūs.

7. Yra kažkas tuščio ir nerūpestingo juose, ko tu negali užčiuopti. Niekaip negalima su jais būti santykiuose pilnai artimais. Lyg prieš juos būtų jų gynybinis sluoksnis kurio jūs negalite pramušti, viskas atrodo nevisai taip tikra, kai jūs esate su užslėptu narcizu.

8. Jiems trūksta empatijos. Jiems jokio skirtumo ar tai jūs, ar kažkas kitas trečioje šalyje miršta iš bado, jie neturi galimybės išjausti, ir jiems nieko negaila.

9. Jie nori gerų dalykų gyvenime ir pavydi, jei kas nors kitas juos turi. Narcizas retai nori to ką turi; jie nuolatos siekia to, ką turi kiti, ką jie mano esant svarbiu ir vertingu. Jie gali būti patys turtingiausi žmonės pasaulyje ir vis tiek pavydėti kitiems kažko daugiau, nei turi patys.

10. Jų emocinis intelektas labai žemo lygmens. Lyg kalbėtumėte su plytų siena, jiems atrodo „nedašyla“ tai, ką sakote. Nesugebantys jausti, jie turi labai žemą emocinį intelektą, dėl ko yra sunku su jais kalbėti gilesniu lygmeniu.

11. Jų negraužia sąžinė dėl to, ką jie daro. Visą laiką kaltindamas kitus, užslėptas narcizas nejaučia jokios graužaties dėl to ką pats padarė.

12. Jie dažnai ir puikiai vaidina auką. Užslėptas narcizas dažnai vers jus jo gailėti, nesvarbu kiek tiesos yra toje situacijoje. Viskas yra visų kitų kaltė, o jie visada yra tiesiog nekalti stebėtojai.

13. Jie visus kaltins dėl savo klaidų ir nesėkmių. Atrodytų, jie neturi jokios kontrolės dėl bet ko, ką daro patys ar kas daroma jiems. Visos jų nesėkmės yra visų kitų kaltė, nes jie neprisiima atsakomybės dėl savo pačių veiksmų.

14. Nesvarbu ką jūs darote, – jūs negalite prie jų priartėti. Dėl jų žemo emocinio intelekto jūs tiesiog negalite jaustis jiems artimi, nesvarbu ką jūs bedarytumėte. Visa tai verčia jus jaustis tuščiais ir vienišais.

15. Ką jie bejaustų, viską projektuos į jus. Jie yra ekspertai, kai reikia projektuoti negatyvius jausmus į žmones savo gyvenime. Verčiant jus jaustis blogai, jie patys jaučiasi geriau.

16. Tik vienas žmogus egzistuoja jų visatoje ir tas žmogus nesate jūs. Labai savanaudžiai, atrodytų, jie savo visatoje yra vieninteliai Vienintelis monetas, kai jie rūpinasi kažkuo kas susiję su jumis, yra metas, kai tas kažkas realiai yra susijęs su jais.

17. Jie yra nepaprastai jautrūs ir perdėtai reaguoja į bet kokio tipo kritiką. Jei jūs juos kritikuojate, jie reaguos perdėtai ir greitai supyks. Visą laiką reiklūs garbinimui ir žavėjimuisi jie atakuos, kad atgautų savo dominavimą, jei mestumėte jiems iššūkį..

18. Kad gautų dėmesio, jie įsivels į didelės rizikos veiklą. Dėmesys – tai jų tikslas bet kokia kaina. Jei jie turės padaryti kažką pavojingo ar įsivelti į rizikingą veiką,- rezultatas visada bus didesnis nei akto grėsmė. Nėra to, ko jie nepadarys, kad gautų jų siekiamo dėmesio.

19. Jie mato žmones kaip objektus, kurie jiems duoda tai, ko jie nori. Nesugebantys su žmonėmis užmegzti artimų ryšių, jie savo gyvenime sutinkamus žmones vertina kaip įrankius tam, kad gautų tai, ko jiems reikia. 12 subtilių ženklų, jog esate savo mylimojo manipuliuojami.

20. Dažniausiai jie atakuoja tuos, kurie yra silpnesni nei jie. Užslėptas narcizas nusitaikys į bet ką, ką jis mano sugebėsiantis manipuliuoti, nesvarbu ar jis (ji) silpnas ar stiprus. Visgi, silpnų asmenybių tarpe dominuoti lengviau, todėl jei dažnai, būti kartu renkasi labai jautrius ar nesaugiai besijaučiančius žmones.

21. Nors ir neempatiški, jie žino ko jums reikia ir sužais tuo prieš jus. Viena iš jų didžiausių stiprybių yra žinojimas ko kažkam reikia, ir laikymas to kaip siekiamybės yra pagrindinis ir mėgstamiausias manipuliatyvaus žaidimo pagrindas.

22. Jie labai pavydi tiems, kuriais žavisi. Mes visi kartas nuo karto pavydim sėkmingiems žmonėms, bet užslėptas narcizas yra perdėtai pavydus. Nesugebantys matyti to, ką jau turi, jie visą laiką ieško gauti ko nors daugiau.

23. Jie privers jus atrodyti blogiau, kad patys jaustųsi geriau. Veikiantis užkulisiuose, užslėptasis narcizas visą laiką kalbės blogai apie tą asmenį, su kuriuo yra artimiausias. Vaizduojant save kaip didžiausią kankinį, vienintelis būdas kokiu jis gali priversti matyti save atrodyti gerai, tai priversti visus kitus atrodyti blogai. Tai daro jį nugalėtoju.

24. Pasyvi agresija yra jų pasirinktas ginklas. Jei jūs jaučiatės lyg eitumėte iš proto, greičiausiai tai yra dėl to, kad esate su užslėptu narcizu. Jis pasės sėklas ir lauks kada jos išdygs. Dalindamas smulkius patarimus apie tai, kas jūs esate ar ką padarėte, jis tai paliks jumyse dygti iki tol, kol jūs patikėsite, kad tai yra tiesa.

25. Jiems pastoviai reikia dėmesio. Užslėptas narcizas nėra laimingas tol, kol visų akys nebūna nukreiptos į juos. Tai verčia tuos, kurie yra artimuose santykiuose su jais, jaustis, kad jie yra tarsi koks papuošalas. Jie visus vers savo kelyje žavėtis jais ir dažnai ignoruos tuos, kurie jiems artimiausi, žinant, kad jau ir taip gauna iš jų visą dėmesį. 10 ženklų, kad susitikinėjate su savyje pasinėrusiu narcizu.

Kaip Trojos arklys, – jūs nepamatysite artėjančio užsislėpusio narcizo. Jis iš jūsų paims viską, ko jam reikia, ir paliks jus tuščiu kiautu. Narcizas yra ypatingai destruktyvus jūsų savigarbai, ir, jei jūs esate su juo, jūs turėtumėte atrasti kelią atgal iki tol, kol dar galite išeiti iš situacijos vis dar nepažeista širdimi, protu ir emocijomis.

vertė: Alenas Kostiugovas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 268

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. ona    -  2018-04-03, 20:42

    Parasykit geriau, kaip elgtis tevams, kai ju vaikai narcizai?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

na panašu kad Jolanta Blažytė gavo užduotį iš Kremliaus- kelti savo melu sumaištį, gal pridengti...

Oi šelme Jolanta taip kaskart gundanciai save pateiki,kad beveik isimylejau,nors ir esi vatnyke ir rašai...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....