infa.lt

Rusijos hakeris pasirengęs pasakyti viską: „Aš veikiau FSB nurodymu“

18 kovo
01:05 2018
hakerių atakos

REUTERS

Maskvos miesto teismas iki gegužės 18 dienos pratęsė hakerio Konstantin Kozlovskij areštą, – vieno iš pagrindinių kaltinamųjų grupės Lurk byloje – daugiau nei 1,2 mlrd rublių grobimą iš Rusijos bankų sąskaitų.

Teisme hakeris pareiškė, jog sukūrė programą LDSC, kuri įtakojo balsavimo rezultatų JAV prezidento rinkimų dieną sumavimą. Apie tai praneša TV kanalas „Dožd“.

„Mane laiko suimtą todėl, jog aš patvirtinu atakas prieš JAV Demokratų partiją, prieš WADA (Pasaulinė Antidopingo agentūra), prieš Olimpinį komitetą ir esu pasirengęs tai įrodyti, jei man bus duotas advokatas, kuris kartu su nukentėjusia puse ar IT specialistu galės nustatyti šiuos faktus. Taip pat aš pasirengęs patvirtinti rusų valdžios tarpusavio ryšį su hakerių grupuotėmis Fancy bear ir Cozy bear”, – pasakė Kozlovskis teismo salėje.

Jis papildė, jog baiminasi dėl savo gyvybės ir dėl savo šeimos gyvybės. „Mano šeima patiria spaudimą“, – pasakė Kozlovskis.

Kozlovskis, kaip ir kiti grupės Lurk dalyviai, kurie kaltinami daugybe įsilaužimų į bankus, buvo sulaikyti dar 2016 metų viduryje.

2017 metų gruodį hakeris pranešė, jog veikė buvusio FCB majoro, Dmitrijaus Dukučajevo nurodymu, kuris jau atleistas iš spectarnybos ir areštuotas kaltinant valstybės išdavyste. Pats Dokučajevas dar anksčiau per savo advokatus neigė savo bendradarbiavimą su Kozlovskiu. Jo bylos detalės yra įslaptintos.

Be viso to, Kozlovskis prisipažino, jog virusų WannaCry ir Lurk sukūrimą taip pat kuravo FSB darbuotojai.

Primename. Virusas WannaCry, 2017 metų gegužės 12 užkrėtęs nuo 200 iki 300 tūkstančių kompiuterių, mažiausiai 150 pasaulio šalių, padarė žalą pasaulio ekonomikai 1 milijardo dolerių sumai. Anksčiau Rusija neigė savo sąsajas su WannaCry atsiradimu, užkrėtusiu šimtus tūkstančių pasaulio kompiuterių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 161

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....