infa.lt

Nepavykusią apkaltą M. Basčiui Seime, G Landsbergis įvertino kaip Tėvynės išdavystę

14 kovo
01:10 2018
Gabrielius Landsbergis

© infa.lt nuotr

Seimo konservatorių frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis pavadino Tėvynės išdavyste nepavykusią apkaltą Mindaugui Basčiui.

„Tokius balsavimo rezultatus vertinu kaip šios Seimo daugumos išreikštą aiškią poziciją, kad Lietuvos Respublikos Seimas nesugeba, o gal ir sąmoningai nenori atsiriboti nuo galimų Kremliaus agentų, leidžiančių sau laisvai vaikščioti po Seimo rūmus. Tuo pačiu pasauliui valdantieji išsiuntė signalą, kad jiems visiškai priimtina laužyti priesaiką valstybei ir šiurkščiai pažeisti Konstituciją bei visiškai pateisinama atstovauti ne Lietuvos Respublikos, bet mūsų valstybei priešiškos valstybės interesams“, – pabrėžė G. Landsbergis.

Papildomai G. Landsbergis bakstelėjo pirštu į „akivaizdų” faktą, jog Seimo valdančioji dauguma nepasitiki savo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku Vytautu Baku, ką, neva rodo balsavimo rezultatai, todėl pasiūlė V. Bakui trauktis iš NSGK pirmininko pareigų – mat jo vadovaujamo komiteto siūlymas dėl M Basčio apkaltos buvo visiškai priešingas šiandienio balsavimo rezultatams.

Toliau G. Landsbergis padarė išvadą, jog NSGK pirmininkui neturint pasitikėjimo valdančiosios daugumos tarpe – jis tiesiog negali užimti tokio svarbaus komiteto pirmininko vietos. Tačiau, atkreipė dėmesį konservatorių frakcijos seniūnas, jei Vytautas Bakas apsispręstų trauktis iš NDGK pirmininko pozicijos ir tuo pačiu iš LVŽS frakcijos, – tai opozicija plačiai pravertų jam duris.

2017 m. gruodžio 22 d. Konstitucinis Teismas pareiškė, jog Seimo narys Mindaugas Bastys sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

Šiandien Seimas nebalsavo už M. Basčio apkaltą ir leido jam toliau būti Lietuvos Respublikos Seimo nariu.

P.S. Kadangi Tėvynės išdavikais galima apkaltinti tik konkrečius asmenis, o ne patį balsavimo procesą, tai būtų įdomu ką Gabrielius Landsbergis pavadino išdavikais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 169

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...