infa.lt

10 požymių to, kad jūs brandi asmenybė

22 birželio
01:02 2015

paveikslėlis

Šie požymiai padės Jums suprasti kokioje brandos stadijoje dabar esate ir kokius dalykus Jūs dar turite suvokti ir padaryti, jog taptumėte iš tikrųjų subrendusia asmenybe.

Branda – tai būsena, kai žmogus suvokia kas vyksta aplink jį, supranta pagrindines vykstančių įvykių priežastis, jis labai nesidžiaugia ir per daug nesikremta dėl bet kokio galutinio rezultato. Supranta, kad visi dalykai pirmiausia remiasi į pareigas iš kurių kyla teisės bei papildomos galimybės.  Tokiu būdu jis visada yra tokioje pozicijoje, kuri leidžia jam atlaikyti išorinį spaudimą, ir šalia vykstančiose situacijose išlikti ramiu.
Žvelgdami į žemiau išdėstytus požymius Jūs galite suprasti ar jau subrendote:

1. Jūs daugiau klausote ir mažiau kalbate

Kai mes suprasime, jog mūsų kūnas sukurtas taip, kad daugiau klausytumėme (dėl to, kad turime dvi ausis) ir mažiau kalbėtume (mes turime tik vieną burną arba liežuvį), mes pradėsime gauti daugiau informacijos ir ką mes bekalbėtume, tai bus pagrįsta mūsų svariais samprotavimais. Klausytojams tai suteiks galimybę Jumyse įžvelgti mąstančią ir racionalią asmenybę. Tokiu būdu Jūs atrodysite rimčiau, kas Jums suteiks žymiai daugiau pasitikėjimo savimi. Tai pirmas požymis to, kad Jūs tampate brandesniu, nei buvote anksčiau.

2. Jūs nevengiate atsakomybės

Kaip asmenybės, visuomenės gyvenime mes vaidiname įvairius vaidmenis. Nesvarbu, kur tai vyksta Jūsų šeimoje Jūsų aplinkoje, Jūsų draugų ratuose, valstybės arba apskritai žmonių rasės vardan. Be to, būdami gan sėkmingais visų gyvų padarų žemėje atžvilgiu, mes taip pat turime būti atsakingais už juos ir išsaugoti mūsų žemę būsimoms kartoms.
Kai Jūs galvojate šia kryptimi, Jūsų elgiatės atsakingiau. Jūs ne tik atliekate pareigą savo šeimai ar valstybei, tačiau ir rūpinatės ateitimi. Šis suvokimas daro mus labiau brandesniais tarp sutvėrimų gyvenančių šioje planetoje.

3. Jūs mažiau ginčijatės ir daugiau nusileidžiate

Kartais Jūs galvojate, jog ginče Jūs teisus, tačiau laimėjęs ginčą galite prarasti draugą. Todėl galbūt reikėtų susilaikyti nuo įpročio dažnai ginčytis? Pakankamai dažnai, kai viskas vyksta normaliai, kitas žmogus, su kuriuo ginčijotės, gali suprasti Jūsų požiūrį arba netgi, gali būti, jog Jūs pamatysite perspektyvą kitame. Juk vien dėl to, kad kažkas nesutinka su Jumis, nereiškia, jog šis požiūris yra klaidingas.

Mažiau ginčydamiesi Jūs paliekate daugiau būtinos erdvės kitam, kad jis galėtų išsaugoti savo veidą. Tuo pačiu Jūs suteikiate sau daugiau laiko išreikšti požiūrį ginče su kitu, kurio nuomonė yra kitokia. Tokiu elgesiu Jūs iš kitų sulaukiate daugiau pagarbos. Tai rodo, kad tapote brandžia asmenybe.

4. Jūs mėgaujatės kiekvienu metų laiku

Daugelis iš mūsų yra pasirinkę skirtingus metų laikus, ar tai būtų vasara arba žiema, pavasaris arba ruduo su savo lietumis. Tai normalu. Tačiau nėra priežasčių suirzti, kai vienas metų laikas keičia kitą, ne tokį mėgiamą. Būtina įprasti prie to, kad egzistuoja metų laikų, su skirtingų formų gyvybe juose, ciklas. Niekas negali ir neturi kontroliuoti jų kaitos. Todėl, jeigu Jūs mėgaujatės sezono permainomis, kad ir kokios staigios jos bebūtų – Jūs išaugote į brandžią asmenybę.

5. Jūsų veide „įdėta“ šypsena

Gyvenime vyksta daugybė keistų įvykių. Ir nesvarbu, kaip smarkiai mokslininkai stengiasi juos numatyti, gyvenimas lieka nenuspėjamu. Jūs nuo ryto planuojate savo dieną ir jau vakare priversti keisti planus, kad įterptumėte į juos kažką nesuplanuoto. Kad ir kokia bebūtų situacija, tai, jog Jūs savo veide „išlaikote“ šypseną, teigiamai veikia Jūsų kūną ir protą. Jei dabar Jūsų veide „įdėta“ šypsena, tai turite tą suprasti kaip ženklą to, kad Jūs subrendote.

6. Jūs mylite vaikus ir senelius

Daugelis iš mūsų susitinkame su draugais. Daugelis tų draugų tokio paties amžiaus kaip ir Jūs. Tačiau, jeigu Jums patinka leisti laiką su vaikais ir pagyvenusiais žmonėmis – Jūs turite save laikyti subrendusia asmenybe. Kai leidžiate laiką su žmonėmis, kurie nėra Jūsų amžiaus grupėje – tai Jums padeda žvelgti į gyvenimą visai kitaip. Kas Jums suteikia daugiau gyvenimiškos patirties.

7. Jūs sutaupote daugiau, nei išleidžiate

Šis punktas nereikalauja atskiro detalaus paaiškinimo. Tai, kad sutaupote daugiau, nei išleidžiate, žmonėms pasako pakankamai daug, apie galimybę pasitikėti Jumis, kai Jums būtina pasiskolinti reikiamą sumą pinigų.

8. Jūs lepinate save daugiau skaitydami

Šiandien mūsų visuomenėje pirmiausia svarbu pastoviai atnaujinti ir papildyti savo žinias. Ir, tikėtina, jog vienas iš geriausių būdų gauti informaciją – ją perskaityti. Jeigu Jūs daugiau laiko leidžiate skaitydami, tai sako apie tai, jog Jūs rimtai žiūrite į savo reikalus, kas irgi yra Jūsų brandos požymis.

9. Jūs savimi rūpinatės taip pat, kaip ir kitais

Pažiūrėkite į savo gyvenimo perspektyvą ir Jūs suprasite, jog būtina skirti mažiau dėmesio sau pačiam, nei savo šeimos nariams. Nepaisant to, Jūs turite suvokti, kad Jūs nemažiau svarbūs. Tad, Jūs turite skirti laiko sau, rūpintis savo kūnu ir protu. Tai savo ruožtu padės pasiekti geresnių rezultatų, kurie Jumyse sukurs atsakingą ir brandų žmogų.

10. Jūs ieškote brandos požymių

Skaitote šį straipsnį, ir šis veiksmas jau savaime kalba apie tai, jog Jūs rimtai nusiteikę būti brandžia asmenybe. Dabar Jums atrodo, kad Jūsų įsipareigojimai įveikiami ir Jūs siekiate suvokti Jūsų egzistencijos prasmę. Tokiu būdu Jūs ieškote tų dalykų, kuriuos Jūs turėtumėte žinoti arba daryti tam, kad taptumėte atsakingu ir suvokiančiu savo pareigą žmogumi. Nes visos mūsų teisės kyla tik iš vykdomų pareigų. Tai požymis, jog Jūs jau dabar brandi asmenybė.

Branda ateina kartu su atsakomybe. Su atsakomybe ateina imlumas. Imlumas veda prie pasitikėjimo savimi. Judėkite su pasitikėjimu, kad parodytumėte pasauliui, jog Jūs jau subrendote.

parengė: Edita Sabaitė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 4 245

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....